Sâmbătă, 25 Mai 2019 14:47

Premiul I pentru un elev pasionat de știință al Colegiului Militar "Dimitrie Cantemir" de la Breaza, la etapa națională a Concursului Naţional de Comunicări Ştiinţifice pentru elevi

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevul caporal Valentin Osiac, de la C. M. "Dimitrie Cantemir", a obținut premiul I în cadrul Etapei Naţionale a Concursului Naţional de Comunicări Ştiinţifice pentru elevii din învăţământul liceal, la disciplina biologie, având cel mai bun rezultat din cei 28 de concurenți proveniți din 25 de județe și municipiul București. Acesta și-a asigurat primul loc cu o  prezentare deosebită pe un subiect inedit: “Biogazul – noua generaţie de combustibil”.

"Pe drumul succesului, într-o lume a competiţiei, unde efortul susţinut, originalitatea, seriozitatea, creativitatea, ambiţia şi consecvenţa sunt necesare, tânărul cantemirist a pus în practică pasiunea pentru cercetare, rezultatul fiind cel care-i confirmă munca şi efortul constant pentru performanţă. Pasionat de ştiinţe şi tehnologie, liceanul în uniforma militară a găsit cadrul propice de a experimenta şi a practica cercetarea ştiinţifică, lucrând la propriul proiect sub îndrumarea mentorului lui, doamna prof. Ramona Burloiu. Scopul proiectului a fost demonstrarea utilizării biogazului ca sursă alternativă de energie, obiectivele fiind: construirea unei instalaţii pentru producerea biogazului, demonstrarea eficienţei utilizării biogazului ca sursă de energie pentru uz casnic şi popularizarea ideii printre tinerii din aceeaşi generaţie", au explicat reprezentanții colegiului prahovean.

Sursa foto: Colegiul Militar "Dimitrie Cantemir" Breaza

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.