Miercuri, 29 Mai 2019 11:21

Inspectoratele școlare au primit planul de școlarizare cu locurile de la liceu

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Educației a trimis planul de școlarizare la fiecare inspectorat școlar în parte. Inspectoratele urmează să publice în perioada următoare broșura cu locurile de la admiterea la liceu. Potrivit HotNews, planul de școlarizare a fost aprobat pe baza cifrei de școlarizare pentru annul școlar 2019-2020, stabilită de Guvern la sfârșitul lunii aprilie. Ministerul Educației alocă anul acesta 134.600 de locuri pentru liceu, mai puțin cu 30.400 față de anul trecut, când cifra de școlarizare era de 165.000.

Fiecare inspectorat școlar a primit un număr de clase pentru învățământul liceal și pentru învățământul profesional. Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că a împărțit numărul de locuri către inspectoratele școlare atfel încât să nu mai existe note sub 5 la admiterea la liceu.

În unele județe numărul de clase profesionale primite este mai mare decât anul trecut. De exemplu, în județul Cluj și în Municipiul București.
La București, planul de școlarizare arată că, pentru anul școlar 2019-2020, învățământul profesional și profesional dual va primi 15 % din locurile pentru primul an de liceu. Asta înseamnă că vor fi 78 de clase de învățământ profesional și profesional dual, comparativ cu 34 de clase câte au fost în anul școlar actual. La Cluj, vor fi anul acesta 60 de clase de învățământ profesional și profesional dual, cu toate că inspectoratul școlar ceruse 50 de astfel de clase.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.