Joi, 30 Mai 2019 11:43

Guvernul britanic a decis menţinerea împrumuturilor pentru studenţii europeni

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Studenţii din UE care încep studiile în Marea Britanie în anul universitar 2020/21 vor avea garantat acelaşi statut că până acum şi vor fi eligibili pentru sprijin financiar pe durata studiilor universitare şi postuniversitare. Împrumuturile pentru studii se vor acorda în continuare, indiferent dacă Brexitul va avea loc. Anunţul a fost făcut ieri, la Bruxelles, de Chris Skidmore, ministrul universităţilor din Marea Britanie, scrie worlduniversities.ro. Decizia vine după angajamentul actual al Guvernului din Marea Britanie privind finanţarea studiilor pentru cetăţenii UE care încep cursuri în Anglia în anul universitar 2019/20.

Peste 37.000 de studenţi din UE au aplicat pentru cursuri de licenţă cu normă întreagă în Anglia, cu o creştere de 1,9% faţă de anul precedent. Universitățile din Marea Britanie sunt printre cele preferate și de studenții români care aleg să  învețe în străinătate.

“Apreciem importanta contribuţiei pe care o au studenţii internaţionali, inclusiv cei din UE, pentru universităţile noastre. Este important să precizăm că, deşi am ales să părăsim UE, nu părăsim Europa, iar universităţile noastre se dezvolta pe modelul diversităţii instituţiilor globale.  Ştim că mulţi tineri sunt în curs de a lua în considerare opţiunile lor universitare pentru anul viitor, motiv pentru care confirmăm acum că cetăţenii din UE vor continua să beneficieze de taxe de şcolarizare neschimbate şi vor putea accesa sprijinul financiar pentru anul universitar 20/21”, a declarat oficialul britanic, potrivit sursei citate.

Împrumutul de studii acordat de Marea Britanie este 9.250 de lire sterline pentru programele de licență și 10.000 de lire sterline pentru cele de master. 90% dintre studenții români înscriși la universități din Marea Britanie beneficiază de aceste scheme, potrivit Anei Maria Papp, manager Departament Universităţi IntegralEdu, potrivit worlduniversites.ro.

Acum aproape o lună, Guvernul din Țara Galilor a decis creşterea nivelului împrumutului de studii acordat tinerilor care vor să urmeze un program de master în anul universitar 2019-2020. Cuantumul sumei împrumutate se ridică acum la 17.000 de lire, care pot acoperi costul studiilor (între 4.000 şi 12.000 lire), dar şi cheltuielile cu cazarea, mâncarea sau banii de buzunar.

Top 10 universităţi din Marea Britanie cu cea mai mare proporţie de studenţi din UE, conform HESA, 2017/2018

  1. University College London
  2. King's College London
  3. The University of Edinburgh
  4. Coventry University
  5. The University of Glasgow
  6. Imperial College of Science, Technology and Medicine
  7. The University of Aberdeen
  8. The University of Manchester
  9. The University of Oxford
  10. The University of Cambridge

Sursa foto: theguardian.com

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.