Joi, 30 Mai 2019 13:43

Ministerul Educației pregătește schimbarea sistemului de notare în învățământul primar. Cu ce vor fi înlocuite calificativele

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comisia de Educație a PSD pregătește un proiect de lege prin care notarea în sistemul de învățământ să fie modificată, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Asta după ce ISU Cluj a solicitatea, printr-o scrisoare transmisă la București, schimbarea notării în școli. Calificativele au fost o pricină de sminteală pentru mulți”, a declarat pentru sursa citată inspectorul pentru învățământ primar din Cluj.

Potrivit proiectului prezentat de edupedu.ro, care modifică un articol din Legea educației, în primii trei ani ai ciclului primari (clasa pregătitoare, clasa întâi și clasa a II-a), cei ai achizițiilor fundamentale, rezultatele evaluării ar urma să fie exprimat prin nivelul atins, referitor la gradul de însușire a competențelor. Notele ar urma să fie utilizate la nivelul claselor a III-a și a IV-a, prin note de la 1 la 10.

La nivelul ciclului gimnazial secundar și în învățământul terțiar non-universitar, rezultatele evaluării vor fi exprimate prin note de la 1 la 10 sau prin punctaje în mod similar testelor internaționale.

În prezent, la clasa pregătitoare elevii nu sunt notați, iar în clasele I - IV sunt notați cu calificative.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.