Joi, 06 Iunie 2019 15:09

ADMITERE LICEU | O nouă specializare, în județul Prahova. În premieră, Colegiul Pedagogic "Regina Maria" din Ploiești va pregăti educatori pentru copii de 0-3 ani

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Fostul Colegiu Național "Jean Monnet", devenit, din acest an, Colegiul Național Pedagogic "Regina Maria" se apropie din ce în ce mai mult, și nu numai prin titulatură, de specificul care l-a consacrat. După ce aici au funcționat, ani la rând, clase cu profil pedagogic, având specializarea învățători-educatoare, din 2019 în unitatea de învățământ va fi formată, în premieră, o promoție cu specializarea educator-puericultor.

Inspectorul general al ISJ Prahova, Nicolae Angelescu, a declarat, joi, că această specializare are aprobate 28 de locuri, fiind un experiment care se dorește a fi realizat în perspectiv în care se dorește trecerea creșelor de la administrațiile locale la Ministerul Educației.

Chiar dacă acest lucru nu se va întâmpla, a subliniat șeful ISJ Prahova, absolvenții pregătiți în clasele cu această specializare vor putea lucra în creșele în care, în prezent, sunt angajați asistenți medicali care, pe lângă activitatea lor specifică, mai derulează și activități cu copiii înscriși acolo.

Absolvenții proveniți de la această specializare vor fi pregătiți să lucreze cu copii cu vârste de la 0 la 3 ani.

Citiți și:  ADMITERE LICEU - Ce licee din Prahova au pierdut din locurile la clasa a IX-a, pentru anul școlar 2019 -2020

Pe site-ul Comisiei Europene, în dreptul României există un întreg capitol referitor la reforme naționale în domeniul educației și îngrijirii copiilor preșcolari.

"Banca Mondială a elaborat și livrat  Cadrul unitar pentru monitorizarea şi evaluarea implementării strategiilor din educaţie, Metodologia de monitorizare și evaluare și instrumentele necesare pentru derularea activităţii de MEN, respectiv Studiul privind evaluarea politicilor publice în domeniul  educației timpurii (SABER early childhood). Cadrul pentru Îngrijirea și Educația Timpurie a Copiilor se află în proces de revizuire. Se află în curs de avizare internă atât Metodologia de organizare și funcționare a creșelor și a altor servicii de educație timpurie antepreșcolară (revizuită), cât și Curriculumul pentru educație timpurie (copii de 0-6 ani), revizuit și aprobat de Comisia Națională de Specialitate Regulamentul de organizare și funcționare a învățământului preșcolar (OMENCS nr. 4464/2000) a fost revizuit și discutat cu reprezentanții sindicatelor și asociațiilor de părinți, estimându-se că regulamentul va fi adoptat până la începerea anului școlar 2018-2019", se arată în documentul citat, referitor la situația la nivelul anului 2018.

Citiți și:  ADMITERE 2019 | ISJ Prahova a publicat Ghidul candidatului. Mai puține clase la liceu, dar peste 750 de locuri în plus în învățământul profesional și dual

Sursa citată mai menționa că este în curs de finalizare fișa proiectului necompetitiv Educație de calitate în creșe la nivel național - Educație timpurie incluzivă și de calitate, prin care vor fi formate 2600 de cadre didactice/personal de sprijin care vor presta servicii de creșă (îngrijire și educație) pentru copiii de 0 -2 ani.

Fiind vorba despre o clasă cu profil vocațional, pentru aceasta pot opta, în cadrul admiterii, doar candidații care au susținut probele eliminatorii derulate în perioada 15-17 mai.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.