Vineri, 07 Iunie 2019 15:02

Lista completă a câştigătorilor la a V-a ediție a Cupei Metigla, campionatul de baschet interşcolar

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

35 de școli, peste 170 de echipe și aproximativ 1.300 de elevi înseamnă, pe scurt, în cifre, a V-a ediție a Cupei Metigla care a atras, în acest an, participanți din Brașov, Dâmbovița, Ilfov, Ialomiţa și Buzău. Este o dovadă în plus că proiectul devine din ce în ce mai cunoscut și apreciat la nivel regional.

La gimnaziu, locul I al actualei ediții a fost ocupat de echipa de la Colegiul Naţional “Alexandru Ioan Cuza” din Ploieşti. Pe primele locuri s-au mai clasat, în ordine, Școala Gimnazială “Nicolae Iorga” Ploieşti (locul al doilea), Colegiul Naţional “Ion Luca Caragiale” Ploieşti (locul al treilea) și Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” Ploieşti (locul al patrulea).

La liceu, clasamentul a fost următorul: locul I - Colegiul Tehnic “Elie Radu” Ploieşti, locul al II-lea - Colegiul Naţional “Nichita Stănescu” Ploieşti, locul al III-lea - Colegiul Naţional “Ienăchiţă Văcărescu” Târgovişte și locul al IV-lea - Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” Ploieşti

„Cupa Metigla” este o competiție de baschet care se adresează elevilor de gimnaziu și liceu, cu scopul de a încuraja practicarea sportului, susținerea unui stil de viață sănătos, dezvoltarea spiritului de echipă și stimularea implicării tinerilor în folosul comunității. Competiţia este însoțită de o acțiune de dotare a școlilor participante cu panouri de baschet și material sportiv. Până în prezent peste 100 de panouri de baschet au fost donate școlilor participante şi aproximativ 4500 de copiii şi tineri au jucat baschet în meciurile organizate de noi,începând cu anul 2015.

Organizatorul competiției este Asociația „Un Strop de Fericire”, organizație nonprofit înființată în anul 2012, care promovează voluntariatul, ca mijloc de schimbare în comunitate. Aceasta încurajează educația și dezvoltarea personală a tinerilor, prin implicare în proiecte locale și internaționale, organizează evenimente sportive, care susțin un stil de viață activ și sănătos și sprijină integrarea socială a tinerilor din mediul defavorizat.

Sponsorul proiectului este METIGLA, companie cu capital majoritar belgian, care deține încă din anul 2000 o unitate de producţie în localitatea Ceptura, județul Prahova. Metigla produce sisteme complete pentru acoperiș și hale metalice: țiglă metalică, tablă prefalțuită, sistem pluvial, tablă cutată, panouri termoizolante și profile zincate, la cele mai înalte standarde europene de calitate. METIGLA este un exemplu de business bazat pe valori recognoscibile: calitate, încredere şi parteneriat. Produsele METIGLA sunt comercializate atât în ţară, cât şi spre export, prin distribuitori și constructori.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.