Joi, 04 Iulie 2019 10:20

ADMITERE 2019 | TOP 3 specializări la liceu, în județul Prahova. Care sunt clasele la care este cel mai greu să intri

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Odată cu ierarhia absolvenților de gimnaziu din Prahova, după media de admitere, Ministerul Educației a publicat și lista tuturor specializărilor din județ, prezentă și în Ghidul candidatului, distribuit candidaților la admitere din 2019.

Trei specializări, de la Colegiul "Mihai Viteazul" din Ploiești, deschid clasamentul județean.

Citiți și: ADMITERE 2019 - Patru absolvenți de gimnaziu din Prahova intră în clasa a IX-a cu media 10! Cea mai mică medie de admitere din județ este 2,34

În 2018, cea mai mare ultimă medie de admitere a fost 9,68, la clasa de Mate-info (bilingv lb. engleză) a colegiului. În clasament urmează clasa de Științe ale naturii de la același liceu (9,29) și specializarea Mate-info, tot de la CNMV (9,28), cu mențiunea că, la aceasta din urmă, au fost trei clase, cu 84 de locuri, toate ocupate de candidați cu medii peste pragul amintit.

Documentul face trimitere, însă, și la clase pentru care ultima medie de admitere nu a fost completată, deoarece numărul de locuri de la specializările respective nu a fost completat. Este vorba despre Filologie (Colegiul "Ion Kalinderu" Bușteni), Filologie - lb. germană (Colegiul Național "Mihai Viteazul"), Matematică-informatică bilingv lb. germană (Colegiul Național Pedagogic "Regina Maria"), Științe ale naturii (Liceul Tehnologic "Carol I" Valea Doftanei), Comerț (Liceul Tehnologic "Constantin Cantacuzino"), Comerț (Liceul Tehnologic "Constantin Istrati" Câmpina), Turism și alimentație (Liceul Tehnologic "Gheorghe Ionescu Sisești"), Industrie textilă și pielărie (Liceul Tehnologic "Tase Dumitrescu" Mizil), Electric (Liceul Tehnologic "Teodor Diamant" Boldești - Scăeni), Științe ale naturii (Liceul Tehnologic "Toma Socolescu" Ploiești), Mecanic (Liceul Tehnologic Agromontan "Romeo Constantinescu" Vălenii de Munte), Electronică automatizări (Liceul Tehnologic Energetic "Elie Radu" Ploiești), Matematică-informatică (Liceul Tehnologic Energetic "Elie Radu" Ploiești), Protecția mediului (Liceul Tehnologic Energetic "Elie Radu" Ploiești), Matematică-informatică (Liceul Tehnologic Energetic Câmpina), Științe ale naturii (Liceul teoretic "Grigore Tocilescu" Mizil).

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.