Joi, 04 Iulie 2019 14:07

Scade numărul de clase cu profil agricol

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liceele agricole primesc o lovitură grea chiar în perioada în care se fac înscrierile pentru anul școlar 2019-2020. Potrivit HotNews, Ministerul Educației Naționale a schimbat planurile de școlarizare și a redus numărul de clase cu profil agricol. Elevii sunt îndrumați să urmeze cursurile școlilor profesionale.

La sfârșitul lunii mai a.c., Ministerul Educației Naționale a transmis o decizie în teritoriu, către Inspectoratele Școlare Județene, privind planurile de școlarizare pentru anul de învățământ 2019-2020, prin care anunța desființarea unor clase de liceu, concomitent cu creșterea celor din învățământul profesional.

Decizia pare a fi luată ca urmare a presiunii care a venit în ultimii ani, în mod constant, din partea mediului de afaceri, pentru revitalizarea învățământului profesional. În același timp Ecaterina Andronescu a explicat că a încercat să mărească numărul claselor profesionale pentru „a da o șansă și elevilor care obțin nota 5 la evaluarea națională”.

Sindicatele și reprezentanții părinților au protestat în fața deciziei Ministerului Educației Naționale, dar nu au obținut o revizuire a planurilor de școlarizare nici măcar pentru învățământul teoretic. Doar că mișcarea ministrului educației a fost prea bruscă și de-a dreptul devastatoare pentru cele mai multe dintre liceele agricole.

Reducerea cifrelor de școlarizare, chiar în momentul în care au loc înscrierile la licee, este o lovitură grea dată acestui profil educațional, tocmai când specialiștii și reprezentanții învățământului agricol credeau că situația se va ameliora prin preluarea a 58 de licee cu profil agricol în coordonarea Ministerului Agriculturii.

Sursă foto Antena Satelor.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.