Marți, 09 Iulie 2019 11:11

ADMITERE 2019 - UPG Ploiești scoate la concurs aproximativ 2.300 de locuri, la studii de licență. Vezi oferta pentru fiecare facultate

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

La finalul acestei săptămâni, UPG Ploiești dă startul sesiunii de vară a admiterii la studii de licență, oferta din acest an totalizând, la cele cinci facultăți din cadrul universității, 905 locuri la buget și 1381 cu taxă, plus câteva zeci rezervate absolvenților din mediul rural și candidaților romi.

Cele mai multe locuri sunt disponibile la Facultatea de Științe Economice, peste 250 la buget și peste 400 cu taxă, în timp ce la Ingineria Petrolului și gazelor au fost alocate numai 115 locuri la buget și 144 cu taxă.

De notat este și programul de licență în limba engleză Prelucrarea petrolului și petrochimie, organizat de Facultatea de Tehnologia Petrolului și petrochimie la specializarea Inginerie chimică, pentru care au fost anunțate 18 locuri la buget, unul la buget pentru absolvenții din mediul rural și 31 de locuri cu taxă, pentru care studenții admiși vor plăti, conform unei hotărâri adoptate de Senat în luna iunie, 4.000 de lei/ an sau 3.600 de lei dacă achită taxa integral la momentul semnării contractului de studii.

Pentru celelalte programe de licență, taxa aprobată pentru anul universitar 2019 - 2020 este, la licență, de 3.200 de lei/an, respectiv 2.800 de lei dacă aceasta este achitată integral la admitere, în momentul încheierii contractului de studii.

Calendarul afișat prevede că înscrierile au loc în perioada 11 - 18 iulie, interval în care vor fi organizate și probele de aptitudini pentru candidații de la specializarea Științe ale Educației.

Pe 19 iulie este programată proba la Lb. engleză pentru cei care doresc să urmeze programul de licență în limba engleză din cadrul TPP.

Primele rezultate vor fi anunțate în cursul zilei de 19 iulie, iar între 20 și 23 iulie, candidații declarași admiși trebuie să confirme locul prin depunerea, la dosar, a diplomei/adeverinței de Bacalaureat în original, în cazul celor de la buget, respectiv a achitării primei rate din taxa de studii, pentru cei admiși cu taxă.

Pe 23 iulie va fi afișat al doilea set de liste, cu situația candidaților admiși, în funcție de cum au fost confirmate locurile din etapa anterioară.

Pe 25 iulie va fi afișată lista locurilor rămase libere după sesiunea de vară, care va fi actualizată și la începutul lunii septembrie, înainte de a doua sesiune de admitere din acest an.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.