Joi, 05 Septembrie 2019 11:19

De anul viitor pentru elevii care nu obțin media 5 la Evaluarea Națională devine obligatoriu învățământul profesional

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii de clasa a VIII-a care nu reușesc să obțină media 5 la Evaluarea Națională nu vor mai avea acces la liceu începând cu anul școlar 2019-2020. Potrivit unui ordin privind admiterea la liceu publicat joi (5 septembrie 2019) în Monitorul Oficial, pentru acești elevi devine obligatoriu învățământul profesional.

Documentul, semnat de ministrul interimar Daniel Breaz, arată că media de admitere la liceu se calculează la fel ca până acum: se ia în calcul media de la Evaluarea Națională 2020 (care are o pondere de 80% în media de admitere la liceu) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (care are o pondere de 20%).

Potrivit HotNews, propunerea privind admiterea la liceu cu cel puțin media 5 la Evaluarea Națională a fost pusă de la mijlocul lunii august, în cadrul Consiliului Economic și Social, când reprezentanții Ministerului Educației, părinții, elevii și sindicatele din Educație au convenit ca din anul școlar 2019-2020, elevii care obțin sub 5 la evaluarea națională de la clasa a VIII-a să meargă la școala profesională.

Credii foto Bihon.ro.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.