Joi, 05 Septembrie 2019 15:15

Consiliul Național al Elevilor cere măsuri compensatorii, după obligarea elevilor cu medii sub 5 să meargă la profesională

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Național al Elevilor se opune “cu vehemență” limitării accesului la liceu și obligării elevilor cu medii sub 5 să meargă la profesională. După ce Ministerul Educației a publicat în Monitorul Oficial ordinul de ministru care prevede că învățământul profesional devine obligatoriu pentru elevii cu medii sub 5, Consiliul Național al Elevilor a retransmis presei poziția pe care a comunicat-o pe 14 august, în ziua în care decizia a fost luată în Comisia de Dialog Social a Ministerului.

Potrivit Edupedu.ro, elevii cer ca măsura, odată adoptată, “să fie însoțită de o serie de măsuri compensatorii“.
“În acest sens, trebuie luat în calcul gradul scăzut de finanțare a instituțiilor integrate în sectorul învățământului profesional și tehnic, care nu prezintă echipamente, utilaje și alte dotări moderne, care să faciliteze punerea în practică a informațiilor livrate la clasă“, se arată în comunicatul trimis de Consiliul Național al Elevilor (CNE) către Edupedu.ro.

“Mentalitatea părinților privind utilitatea școlilor profesionale și importanța profesiei în consolidarea statutului social, bazată pe preconcepții, trebuie schimbată de la rădăcină. Este esențială implementarea unor programe de lucru concrete cu părinții, alături de elaborarea unor planuri remediale prin care să se acorde atenție sporită elevilor cu rezultate slabe la evaluări”, mai spun elevii.

Credit foto Edupedu.ro.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.