Luni, 09 Septembrie 2019 13:21

GALERIE FOTO | Grădiniţă nouă inaugurată la Bălţeşti, după ce proiectul fusese început şi abandonat de Ministerul Educaţiei

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Primăria Bălţeşti a inaugurat luni, la deschiderea anului şcolar, o nouă grădiniţă în localitate, după ce proiectul de construire s-a fi9nalizat în urmă cu un pic mai mult de o săptămână. Obiectivul de investiţii a fost preluat de administraţia locală, după ce fusese început în 2008 de Ministerul Educaţiei şi ulterior rămas fără finanţare.

Noua grădiniţă, construită în centrul satului Bălţeşti, aproape de sediul Primăriei, are parter, e5taj şi o mansardă, cu trei săli de grupă, plus grupuri sanitare, loc de joacă, un spaţiu care poate fi amenajat ca sală de mese şi unul pentru arhivă. La noua unitate de învăţământ sunt înscrişi acum 42 de copii, capacitatea totală putând ajunge până la 60 de locuri.

Investiţia pentru realizarea clădirii şi asigurarea dotărilor moderne a depăşit 1,2 milioane de lei, fiind asigurată cu fonduri de la bugetul local şi parteneriate de la Consiliul Judeţean Prahova, după ce iniţial constructorul contractat de Ministerul Educaţiei reuşise să finalizeze doar fundaţia clădirii. "Aş prefera oricând să iau o clădire de la zero decât să preluăm din mers un proiect început. Prima autorizaţie de construire a fost emisă în 2008, însă lucrurile s-au mişcat foarte încet. A fost un proiect abandonat de Ministerul Educaţiei, care n-a mai asigurat finanţarea, abia după multe eforturi am reuşit noi să îl preluăm şi, din fericire, să îl ducem la bun sfârşit, deşi am avut multe obstacole, în contextul în care de atunci şi până acum au survenit multe modificări legislative şi a trebuit să adaptăm proiectul, pentru a respecta de exemplu normele de securitate ISU. Sunt bucuros că am reuşit să finalizăm lucrările înainte de începerea anului şcolar şi că le putem oferi copiilor din comună condiţii moderne", a declarat primarul comunei Bălţeşti, Ion Radu, la deschiderea anului şcolar, amintind că Primăria a mai preluat şi un alt obiectiv de investiţii început dar abandonat de autorităţile centrale, pentru construirea unei şcoli generale, pentru care acum administraţia locală a obţinut fonduri şi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.