Marți, 10 Septembrie 2019 11:34

Ministerul Educaţiei: Bursele elevilor rămân la nivelul de anul trecut

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) în şedinţa de luni, Executivul a decis ca, în anul şcolar 2019-2020, cuantumul minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social pentru elevi să fie cel stabilit de autorităţile administraţiei publice locale, aflat în plată în anul şcolar 2018-2019.
"Etapa fundamentării proiectului de buget pentru anul 2019 a fost deja finalizată anterior apariţiei noilor prevederi legale, stabilite de Legea nr. 38/2019. Prin urmare, pentru a diminua riscurile ca o parte dintre elevi să nu poată beneficia de burse în anul şcolar 2019-2020, cuantumul minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învăţământul preuniversitar de stat cu frecvenţă, este cel stabilit de autorităţile administraţiei publice locale, aflat în plată în anul şcolar 2018-2019", explică MEN.

MEN precizează că autorităţile locale pot stabili un cuantum mai mare al burselor, în funcţie de posibilităţile financiare existente la nivel local.

Credit foto Portal Învățământ.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.