Miercuri, 11 Septembrie 2019 08:23

Contracte de 100 de milioane de euro, din fonduri europene, pentru Educație. Finanțare inclusiv pentru catalogul electronic și evaluarea online a lucrărilor de la examene

Scris de  Ioana Rădulescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, ministrul interimar al Educației Naționale, Valer-Daniel Breaz, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Alexandru Petrescu și directorul general al Agenţiei de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare, Gheorghe Dinu, au semna, marți,  contractele de finanțare pentru proiectele „Sistem informatic de management al şcolarităţii -  SIMS” și „Platformă digitală cu resurse educaţionale deschise - Biblioteca școlară virtuală”. Valoarea acestora este de aproximativ 100 de milioane de euro, a anunțat ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene.

Sistemul Informatic de Management al Școlarității - SIMS este un proiect de 225 milioane de lei, din care circa 191 milioane lei reprezintă fonduri nerambursabile. Acesta vizează realizarea în mediul online a managementului scolarității pe baza fluxurilor definite în cadrul proiectului eGOV (înscrierea online la liceu, implementarea Catalogului electronic la nivel național etc.), precum și evaluarea online a lucrărilor scrise la examenele naționale.

Platforma Națională de Educație are o valoare de 250 milioane lei, dintre care aproximativ 210 milioane lei sunt fonduri nerambursabile presupune dezvoltarea Bibliotecii naționale virtuale și a Platformei de resurse educaționale deschise ­RED.

Cele două proiecte formează o platformă de resurse și de gestionare a sistemului de învățământ, de predare, învățare și evaluare, realizată în cadrul Wi-Fi Campus: Platforma națională de internet wireless în 4.500 de școli din România, în valoare de aproximativ 165 milioane de lei, fără TVA.

Potrivit oficialilor Ministerului Educației, implementarea celor două proiecte va permite, printre altele:

* gestionarea în mediul online a notelor și absențelor, cu eliminarea suportului fizic al acestora și posibilitatea de consultare online de către părinți etc. (SIMS)

* integrarea cu sisteme de tip Catalog Electronic (SIMS)

* platformă de comunicare și schimb de documente între utilizatorii sistemului: profesori, elevi, părinți (SIMS)

* sistem de analiză avansată a datelor pentru realizarea de studii avansate pe baza informațiilor colectate din sistemul de învățământ și alte surse externe (SIMS)

* platformă pe care profesorii pot lansa propriile lor lecții personalizate în raport cu elevii din clasele la care predau (PNE)

* platformă de comunicare și schimb de documente între utilizatorii sistemului: profesori, elevi, părinți (PNE)

* platformă cu lecții digitalizate pentru creșterea atractivității predării (PNE)

Foto cu caracter ilustrativ (sursa: economica.net)

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.