Luni, 28 Octombrie 2019 10:34

Ploieștiul găzduiește, în perioada 4-8 noiembrie, Săptămâna Antreprenoriatului pentru liceeni și studenți. Înscrierile continuă până pe 1 noiembrie

Scris de  Ioana Rădulescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Asociația „Un strop de fericire” organizează în perioada 4-8 noiembrie 2019, pentru al șaselea an consecutiv, Săptămâna Antreprenoriatului pentru liceeni și studenți. Proiectul este unul apărut din nevoie și dorința de a oferi oportunități de educație practică pe care liceenii și studenții nu le au în cadrul sistemului de învățământ.

În cadrul campaniei, tineri vor avea la dispoziție ateliere de lucru cu specialiști, vizite de studiu, vor putea participa la o conferință inspirațională și la mult așteptatul concurs de idei de afaceri.

"Obiectivul nostru este acela de a oferi tinerilor oportunități practice de învățare, construind, totodată, o punte de colaborare între tineri și companii. Pe parcursul săptămânii, tinerii vor beneficia de experiența mai multor experți în domeniul antreprenoriatului. Suntem bucuroși să anunțăm prezența Ullei Luukas, Head Coach Master Team Coach, Team Synergy Practitioner și leader al multipremiatei Tiimiakatemia, Academia de antreprenoriat din Finlanda care a inovat conceptul de pregătire în domeniul antreprenorial. Un alt invitat important care onorează evenimentul nostru este prof. univ. dr. Ovidiu Nicolescu, președinte de Onoare al Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, care, pe 5 noiembrie, la Conferința «PoveȘti de succes», va inspira tinerii adolescenți prezenți cu modele din lumea reală de afaceri", au precizat organizatorii.

Ca întotdeauna, cel mai așteptat eveniment al agendei proiectului este concursul de idei de afaceri, găzduit ,și de această dată, de AFI Ploiești, pe 7 noiembrie 2019. "Tinerii creativi și cu idei pe măsură, cu sau fără cunoștințe teoretice despre antreprenoriat, sunt invitați să își facă echipa și să se înscrie la concurs.  Juriul premiază inovația, planul de afaceri bazat pe calcule simple, de baza, indicate prin formularul de înscriere, discursul de vânzări și creativitatea în reprezentarea standului. Echipele câștigătoare beneficiază de internshipuri pe timpul vacanței de vară în cadrul companiilor partenere, cât și de o experiență inedită, o vizită la Academia Titi Aur, un model inovativ de afacere și o experiență obligatorie pentru orice conducător auto responsabil", au mai precizat reprezentanții asociației "Un strop de fericire".

Două dintre premiatele echipe de robotică ale liceenilor din Ploiești, pe lângă alte 25 de echipe formate din elevi ai Colegiului Național "Mihai Viteazul", și-au anunțat deja participarea la concurs. Înscrierile continuă până pe data de 1 noiembrie 2019, AICI.

Înscrieri:

4 noiembrie – Atelier „Start plan de afaceri” 
5 noiembrie – Conferinta „Afaceri de succes”
6 noiembrie – Atelier „Teampreneur”
7 noiembrie – Concurs de idei de afaceri
8 noiembrie – Vizite de studiu 

La evenimente participă tineri din comunitatea ploieșteană, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, sub coordonarea prof. Ranenfir Alina, fiind printre inițiatorii și susținătorii ideii. Mai multe companii și instituții din mediul de afaceri local își pun la dispoziție resursele pentru a face posibil acest eveniment la care vor fi prezenți peste 500 de tineri.

Prin implicarea în proiect, Asociația “Un strop de fericire” își propune ca, prin intermediul Centrului de Tineret, să ofere tinerilor acces la o arie cât mai largă de oportunități de educație practică și de dezvoltare a competențelor de bază, în conformitate cu cerințelor pieței muncii actuale.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Proleasing Grup, Metigla, Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii Prahova, Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, AFI Ploiești, TMT Analysis , Kredo , Consiliului Județean Prahova, Colegiului  Național "Mihai Viteazul" Ploiești.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.