Miercuri, 06 Noiembrie 2019 10:00

Tezele semestriale trebuie susținute până cel târziu pe 29 noiembrie. Lista completă a disciplinelor

Scris de  Ioana Rădulescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Educației a transmis inspectoratelor județene o informare prin care reamintește că, în acest an școlar, tezele din semestrul I trebuie susținute până cel târziu pe 29 noiembrie, în condițiile în care strucutra anului școlar a fost modificată, iar primul semestru se va încheia cu vacanța de iarnă, nu la finalul lunii ianuarie, ca în anii precedenți.

În cazul în care elevii au de optat pentru o disciplină dintr-o listă de materii la care pot susține teza, reglementările în vigoare stabilesc faptul că aceștia trebuie să-și exprime alegerea în scris, iar decizia este valabilă pe tot parcursul anului școlar.

Tezele sunt organizate la gimnaziu și liceu, iar numărul de discipline la care se organizează este de două la clasele a V-a și a VII-a (Lb. română și Matematică), trei la clasa a VIII-a (Lb. română, Matematică și Istorie/Geografie la alegere) și patru la liceu, cu excepția claselor din filiera tehnologică pentru care se organizează, semestrial, doar trei astfel de evaluări.

Lista completă a disciplinelor la care se organizează teze semestriale, în funcție de nivel și specializare, poate fi consultată mai jos:

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.