Vineri, 08 Noiembrie 2019 15:00

VIDEO | Piscină, saune şi spaţii expoziţionale, la Colegiul "Cantacuzino" din Sinaia, printr-un proiect european de 5 milioane de euro

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Primăria Sinaia propune un ambiţios proiect european, cu o valoare de peste 4,9 milioane de euro, menit să schimbe complet faţa Colegiului "Mihail Cantacuzino". Obiectivul de investiţii a fost acceptat la finanţare şi propune amenajarea unui piscine cu saune şi a unor spaţii expoziţionale, alături de bibliotecă, spaţiu pentru servirea mesei sau spaţii pentru formare profesională şi nonformală.

Anunţul vine în ziua în care unitatea de învăţământ împlineşte 19 ani de existenţă în actuala formă juridică de organizare, a anunţat Primăria Sinaia, într-un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook. "4.935.116 Euro pentru EDUCAȚIE! ZINO - Educație de la A la Z a fost acceptat la finanțare. Este proiectul care schimbă radical conceptul de învățare formală în Sinaia. Colegiul «Mihail Cantacuzino» împlinește astăzi 19 ani în spațiul care din 1982 este cunoscut drept «Liceul Sinaia» iar astăzi a primit cel mai frumos cadou. Imaginați-vă un colegiu la care îți dorești să ajungi cu drag, unde găsești: un atrium, o piscină cu saune, sală de conferință, spațiu pentru servirea mesei, bibliotecă, spațiu expozițional, zonă pietonală, parcări și cursuri de educație profesională si nonformală", a transmis administraţia locală.

"Tinerii orașului vor avea școala pe care o merită. Un loc în care ei sunt în centrul educației, un loc de interacțiune între părinți și profesori și mai ales un spațiu creativ menit să îi formeze pentru viața de adult", a declarat Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia.

Administraţia locală a publicat şi un clip video cu o prezentare grafică a proiectului.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.