Miercuri, 13 Noiembrie 2019 11:02

FOTO și VIDEO -  Rapsodii de toamnă, la aniversarea Grădiniței "Iulia Hasdeu" din Câmpina

Scris de  Ioana Rădulescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Se împlinesc 150 de ani, în acest noiembrie, de la nașterea Iuliei Hasdeu, geniala fiică a savantului Bogdan Petriceicu Hasdeu, a cărei dispariție prematură a marcat profund una dintre familiile emblematice pentru istoria municipiului Câmpina. De numele Hasdeu sunt legate numeroase repere din orașul prahovean. De opt ani, printre acestea se numără și fosta Grădiniță nr. 10, de pe str. Mihail Kogălniceanu. În noiembrie 2011, aceasta era "rebotezată" după Iulia Hasdeu.

"Primisem o recomandare de la Inspectoratul Școlar, să înlocuim vechea denumire. Ne tot gândeam la colegele noastre din județ și numele frumoase alese pentru grădinițele lor și încercăm să găsim ceva pe măsură. Atunci, inspirați și de opțiunea vecinilor noștri de la Școala «B. P. Hasdeu», am ales numele «Iulia Hasdeu», o personalitate emblematică pentru municipiul nostru. Am considerat că este o denumire potrivită pentru unitatea de învățământ care este considerată și o pepinieră pentru școala vecină", a spus  Geta Savu, cea care, acum opt ani, a avut ideea după care a fost rebotezată Grădinița nr 10.

Tot simbolic, Ziua Grădiniței este celebrată în luna noiembrie, în preajma datei de 14, data la care a venit pe lume Iulia Hasdeu.

În acest an, evenimentul a fost marcat printr-o serbare deosebită, ai cărei amfitrioni au fost doi copii care au jucat excelent rolurile Iuliei și lui Bogdan Petriceicu Hasdeu. Micuții și-au întâmpinat oaspeții cu pâine, sare și un mesaj de bun-venit aplaudat de toți cei prezenți, de la cadre didactice ale unităților de învățământ din Câmpina la reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Câmpina, primarul municipiului, Horia Tiseanu și reprezentanți ai administrației locale.

"Nea-m gândit să celebrăm această zi la începutul lunii noiembrie pentru că, tot în noiembrie, acum 150 de ani se năștea Iulia Hasdeu, o personalitate importantă pentru Câmpina. Noi ne mândrim cu faptul că îi purtăm numele pentru că avem multe în comun, prin copiii noștri valoroși, cu potențial creator, cu potențial artistic. Vrem, cu acest prilej, să arătăm aptitudinile pe care aceștia le au. Avem copii cu care ne mândrim și părinți care ne ajută în toate demersurile noastre educative", a spus Mihaela Predea, directorul Grădiniței "Iulia Hasdeu" din Câmpina.

În fața oaspeților, toate grupele unității de învățământ au prezentat numere artistice deosebite, inspirate de toamnă, reunite într-un spectacol plin de muzică, ritm și culoare.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.