Miercuri, 13 Noiembrie 2019 13:15

Noul ministru al Educației a anunțat că unele discipline vor DISPĂREA din orarul elevilor. Anisie nu știe ce se va întîmpla cu profesorii care rămân fără post

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Noul ministru al Educației, Monica Anisie, a anunțat, într-un interviu acordat pentru Europa FM, că noua lege, care presupune diminuarea numărului de ore în învățământul preuniversitare, va impune realizarea de noi planuri-cadru pentru gimnaziu și licei și a avansat ipoteza potrivit căreia unele discipline vor dispărea din orar.

"Există o lege deja în Parlament prin care se diminuează numărul de ore. În funcție de fiecare ciclu, se ajunge până la 25 de ore pe săptămână. E vorba de regândit modul în care disciplinele s-ar putea preda. Că nu e vorba de tăiat ore, ci de tăiat discipline. Trebuie să ne gândim foarte bine de ce anume are nevoie copilul pentru a-și construi anumite competențe. Există la acest moment acest procentaj de 20 referitor la admiterea în liceu prin notele pe care le-ai obținut de-a lungul gimnaziului. Dacă ne-am uita și la acest tip de evaluare, o să observăm că foarte mulți copii ar trebui să fie buni la toate, pentru că au note de 9, de 10 la toate disciplinele. Sunt multe variante care intră în calcule la construirea orarului, sunt mulți profesori care predau și la alte școli. Să știți că sunt dispusă să fac totul ca elevilor să le fie bine, să vină într-un liceu, colegiu, școală, de drag. Acest confort pe care elevul ar trebui să îl aibă l-ar face să fie și mai receptiv la orele de curs. Atunci când construim aceste planuri, ar trebui să și pilotăm, să vedem ce este mai bine pentru copii", a spus ministrul.

Citiți și: Scenariul FSLI: Reducerea numărului de ore poate afecta 25.000 de cadre didactice vor fi afectate. De ce vor avea de suferit și elevii

Anisie confirmă, astfel temerile sindicaliștilor care avertizau că între 15.000 și 25.000 de cadre didactice ar urma să-și piardă posturile. "Voi merge la Institutul de Științe ale Educației, voi avea acolo o întâlnire cu cercetătorii și aș vrea să stabilim împreună un plan de lucru, pentru că atunci când aceste planuri-cadru le vom regândi să fie construite din perspectiva a ceea ce un elev poate duce, nu din perspectiva a ceea ce profesorul ar trebui să aibă. Să știți că ne gândim și la profesorii care vor rămâne fără catedră, dacă nu mai există disciplina respectivă în planul-cadru", a mai spus Monica Anisie, la Europa FM.

Citiți și:  Parlamentul a votat ca elevii să aibă mai puține ore. Sindicat: "Modificarea va duce la tăierea a 15.000 - 20.000 de norme. Avem certitudinea unor DISPONIBILIZĂRI MASIVE"

În cursul lunii octombrie, Senatul a adoptat, în calitate de for decizional, un proiect de lege care prevede reducerea numărului de ore în învățământul preuniversitar. Acesta presupune modificarea articolului 66 de Legea educației, în sensul că vor fi prevăzute, în medie, 20 de ore în învățământul primar, 25 de ore în învățământul gimnazial și 30 de ore pe săptămână în învățământul liceal.

 

   

2 comentarii

  • Link la comentariu Costan Luni, 18 Noiembrie 2019 22:20 postat de Costan

    Sunt date ultimele lovituri educației, începute de domnul Marga vor fi finalizate acum. Istoria nu va mai fi predată la gimnaziu. Modelul educational un tânăr care nu trebuie sa știe cine este și de unde vine, cine îi sunt strămoșii și care îi este istoria. O crima la adresa României, credeam ca Centenarul a deschis mintea celor de la Institutul Științelor Educației. Rolul lor timp de 30 a fost băgare în seama în fata fiecărui nou ministru: "schimbarea de dragul schimbării" sa își justifice pita. Rușine! Treziți-vă fraților, cât mai aveți timp.

  • Link la comentariu Ghita Beatrice Luni, 18 Noiembrie 2019 19:39 postat de Ghita Beatrice

    Greva!! Asta trebuie! Mai putina scoala inseamna si mai multa prostie! Asta se vrea?

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.