Vineri, 09 August 2013 05:57

Incendiu violent la ferma de păsări exotice şi animale din Floreşti

Scris de  Roxana Tănase
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trei ore a durat intervenţia pompierilor la ferma de păsări şi animale de la Floreşti. 120 de păsări şi animale au fost carbonizate, însă lista pagubelor materiale este mult mai lungă.

Flăcările au cuprins mai întâi o hală plină cu animale, dar şi cu fân şi cereale, fapt care a făcut ca incendiul să se propage cu repeziciune. Cum incendiul a fost unul puternic, la faţa locului au ajuns şase autospeciale cu apă şi spună ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, dar şi o maşină de la serviciul de voluntariat din Floreşti. „Pe lângă construcţia metalică de 400 de metri pătraţi, au ars 150 de kilograme de fân, 20 de tone de cereale, au fost carbonizate 60 de păsări şi 60 de animale, au ars documentele de provenienţă ale animalelor, precum şi un ATV, trei biciclete, patru butelii, camerele de supraveghere video, un generator de curent electric, o rulotă şi o şaretă. De la adăpostul de animale focul s-a propagat şi la alte două construcţii, o clădire de locuit a proprietarului fermei, unde au ars 10 mp de lambriu şi 20 de metri de tavan, şi la o clădire a unei firme, unde au ars 350 de metri pătraţi de tâmplărie PVC, acoperiş şi mobilier, precum şi aparatură casnică şi electrocasnică, dar şi documente personale şi ale firmei”, ne-a declarat plutonier Marina Dinu, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova. Pompierii au salvat alte 100 de păsări şi 50 de animale, precum şi o clădire de locuit şi o magazie de materiale.

Primele cercetări la faţa locului conduc la ideea că focul a fost generat de efectul termic al unui cablu electric defect. Potrivit martorilor, ferma unde a izbucnit incendiul ar aparţine unui cetăţean iranian stabilit de mai mulţi ani la Floreşti, care a înfiinţat o minigrădină zoologică. Serviciul de Ambulanţă Prahova a trimis un echipaj la faţa locului. „Nu au existat victime ale incendiului. Două femei şi o fetiţă au făcut atac de panică, dar nu a fost necesară internarea”, ne-a declarat Daniel Nicolae, directorul Serviciului de Ambulanţă Prahova.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.