Luni, 18 Ianuarie 2016 06:02

Profesor de la Liceul “1 Mai”, condamnat definitiv, pentru luare de mită

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Curtea de Apel Ploiești s-a pronunțat, săptămâna trecută, în cazul apelului formulat de profesorul de la Liceul “1 Mai” din Ploiești, acuzat de luare de mită, respectiv de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, față de hotărârea pronunțată anul trecut, de instanța inferioară.

Profesorul Daniel Ionașcu, de la Liceul “1 Mai” din Ploiești, acuzat că ar fi pretins și luat mită de la zeci de elevi, a fost condamnat definitiv, la 2 ani, 5 luni și 10 zile de închisoare cu suspendare. Hotărârea a fost pronunțată de Curtea de Apel Ploiești, în cursul săptămânii trecute: “Respinge ca nefondate apelurile declarate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova şi inculpatul IONAŞCU DANIEL împotriva sentinţei penale nr. 362 pronunţată la data de 30 iulie 2015 de către Tribunalul Prahova. (…) Definitivă”. Astfel, în ciuda apelurilor declarate de cadrul didactic acuzat, dar și de procurori, care au considerat prea blândă pedeapsa dată de judecătorii Tribunalului Prahova, în vara anului trecut, Curtea de Apel Ploiești a menținut decizia instanței, pronunțată anterior: “Condamnă pe inculpatul Ionașcu Daniel la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, faptă din perioada 2010-29.01.2015. (…) condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1an şi 4 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu, faptă din vara anului 2014. (…) Inculpatul va executa pedeapsa cea mai grea, aceea de 2 ani închisoare, la care se va adăuga un spor de o treime din cealaltă pedeapsă stabilită, rezultând în final 2 ani, 5 luni şi 10 zile închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a exercita profesia de cadru didactic, de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa o funcţie publică, pe o durată de 1 an de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. (…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani și 6 luni, conform dispoziţiilor art.92 Cod penal.”

Profesorul are de executat și 60 de zile de muncă în folosul comunității, în cadrul SGU Ploiești sau a Administrației Parcului Memorial “Constantin Stere”. Totodată, acestuia i-a fost confiscată suma de 21.148 lei.

Daniel Ionașcu, profesor de fizică de mai mulți ani la Liceul Tehnologic “1 Mai” din Ploiești, a fost acuzat de luare de mită. Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, în intervalul 2010 –2015, în calitate de cadru didactic, acesta ar fi pretins şi primit, de la zeci de elevi, “diferite foloase necuvenite, cu precădere whisky şi cartuşe de ţigări, dar şi bani, telefoane mobile ori componente de calculator (stick-uri de memorie, router wireless etc.) pentru a nu-i lăsa corigenţi sau repetenţi”. Potrivit procurorilor, profesorul le dădea elevilor cheile autoturismului său și le indica unde este parcat acesta, iar aceștia lăsau obiectele pretinse de dascăl în mașină.

 

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.