Vineri, 12 Octombrie 2018 15:54

Un autobuz vechi s-a rupt în două pe stradă, la Ploieşti. Vezi reacţia directorului TCE!

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Multe dintre autobuzele folosite frecvent de TCE Ploieşti sunt atât de vechi încât încep să se descompună în mers. Vineri, un autobuz cu burduf cu peste trei decenii vechime a făcut exact acest lucru şi s-a rupt în două, pe o stradă din zona de est a municipiului. Directorul Transport Călători Express, Alexandri Nicolae, a explicat pentru "Telegrama" cum s-a întâmplat acest incident şi spune că, ţinând cont de vechimea parcului auto, putem să ne aşteptăm să mai vedem asemenea întâmplări.

"S-a desfăcut un braţ, practic o rotativă care îi permite burdufului să se mişte în siguranţă. Acest autobuz este printre cele mai vechi din parcul nostru auto, este din rândul celor cu peste 30 de ani vechime. Nimeni nu a fost rănit. Călătorii au fost prluaţi de un alt autobuz, iar cel avariat a fost tractat până la garajul nostru. Din fericire, nu circula cu viteză mare. Dacă ar fi avut viteză, atunci într-adevăr exista riscul producerii unui accident grav", a explicat directorul TCE. Cumva paradoxal, vechimea a generat şi incidentul, dar a şi evitat o posibilă tragedie, în condiţiile în care aceste hârburi - ţinute în funcţiune fie prin improvizaţii, fie prin priceperea personalului TCE, fie prin ambele - nu mai reuşesc oricum să prindă viteze prea mari.

Reprezentanţii firmei de transport a municipalităţii par cumva resemnaţi şi spun că astfel de incidente sunt inerente, având în vedere vechimea parcului auto. Întrebat dacă, în urma acestei întâmplări, va comanda - pe modelul de la avioane, în care după un accident sunt consemnate la sol toate celelalte până la lămurirea cauzelor - verificări amănunţite şi la autobuzele din aceeaşi categorie de vechime, directorul TCE a precizat că societatea nu-şi permite să retragă şi alte mijloace de transport de pe traseu. "Noi tratăm cu maximă responsabilitate siguranţa călătorilor şi a şoferilor noştri. Avem întotdeauna grijă ca sistemele de frânare şi cele de direcţie să fie în stare de funcţionare, sunt de altfel condiţii fără de care autobuzele nici nu ar avea cum să treacă de inspecţiile tehnice periodice. Din păcate, la alte componente nu ai cum să prevezi unde ar putea să cedeze, ţinând cont de vechimea foarte mare. Până la venirea noilor autobuze, aşa ne vom chinui", ne-a mai declarat Alexandri Nicolae.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

De rablagit ce e, un autobuz al TCE Ploieşti s-a rupt în două în mers! Noroc că nimeni n-a fost rănit

ANALIZĂ | Cât de învechit este parcul auto de la TCE Ploieşti. Unele maşini au o uzură de peste 360%

Autobuzul care s-a rupt în două circula pe traseul 5, pe sensul de mers dinspre Mihai Bravu spre Spitalul Judeţean.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.