#SePoate! Biblioteca de spital, un proiect de suflet pentru spitalele de pediatrie

#SePoate! Biblioteca de spital, un proiect de suflet pentru spitalele de pediatrie
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un proiect în care se vede că s-a pus mult suflet este derulat de ceva vreme în câteva spitale de copii din Bucureşti şi cu siguranţă n-ar strica dacă ar fi împrumutat şi de alte unităţi medicale din ţară. În ediţia aceasta din „Se Poate!”, rubrică dedicată unor idei inedite pentru autorităţi, vă prezentăm conceptul de „bibliotecă de spital”.

Pe holurile Spitalului „Grigore Alexandrescu”, sub sloganul „În memoria Sofiei”, au fost amplasate mai multe etajere pline de cărţi pentru copii, în baza unui parteneriat cu Asociația Sfântul Nicolae și Sfântul Efrem cel Nou. Înţelegem că aceeaşi iniţiativă se derulează şi la „Marie Curie”. Ideea, cât se poate de simplă, este de a le uşura cât mai mult celor mici zilele de spitalizare petrecute aici şi, pe cât posibil, de a le aduce un strop de bucurie şi de speranţă în nişte clipe nu tocmai fericite. Nu în ultimul rând, biblioteca de spital reprezintă un important sprijin şi pentru părinţi, în condiţiile în care cu toţii ştim, din proprie experienţă sau măcar din poveştile prietenilor, cât de greu este să menţii atenţia unui copil mic şi să nu-l laşi să se plictisească. Evident, bibliotecile conţin cărţi de poveşti sau de colorat, ceva beletristică pentru copiii mai mari, plus nişte creioane de colorat, blocuri de desen sau jucării, verificate şi dezinfectate în mod regulat. Aprovizionarea se face periodic, din donaţii, organizatorii campaniei anunţând că au parteneriate cu mai multe edituri. Credem că ideea - chiar şi cu riscul ca unele cărţi să fie deteriorate de cei mici sau „pierdute” de aparţinători prin bagaje, la externare - ar merita implementată în mai multe locuri şi ar aduce un beneficiu important pentru imaginea spitalelor şi, mult mai important, pentru moralul pacienţilor.

{cwgallery}

Campania „Se poate!” continuă zilele viitoare cu noi exemple, idei şi soluţii creative. Urmăreşte în continuare Telegrama.ro! Ne poţi ajuta şi lăsându-ne comentarii aici sau pe pagina de Facebook a redacţiei şi distribuind acest articol dacă ţi-a plăcut.

(Foto: Facebook - Asociaţia Sfântul Nicolae şi Sfântul Efraim cel Nou)

Image