Marți, 12 Iunie 2018 17:02

Mai multe trupe americane în Europa: Se pregătesc SUA pentru o agresiune rusească?

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În efortul de a descuraja presiunile Rusiei, oficialii de la Pentagon au în vedere trimiterea mai multor trupe americane în Europa.

Jim Mattis, secretarul american al Apărării, se va întâlni cu miniştrii apărării din NATO pentru a pune la cale un plan de mobilizare rapidă în cazul în care Pentagonul primeşte semnale alarmante asupra unor mişcări de trupe ruseşti. Planul 30-30-30 arată că aliaţii NATO trebuie să pregătească 30 de batalioane terestre, 30 de escadrile aeriene şi 30 de nave de luptă care să fie capabile să intervină oriunde este necesar în mai puţin de 30 de zile. Planul trebuie să fie funcţional până în anul 2020.

Planul trebuie să infirme îngrijorările privind capabilităţile de mobilizare ale forţelor NATO.

Un studiu efectuat recent, arată că Marea Britanie, Franţa şi Germania pot deplasa fiecare în decurs de o lună câte o brigadă sub comanda NATO, pe flancul estic al alianţei. Lucrul acesta se arată totuşi a fi destul de dificil, având în vedere angajamentele militare ale Franţei în Africa şi reducerile bugetare ale apărării în Marea Britanie din ultimii ani.    

Aceste îngrijorări deschid posibilitatea ca tot mai multe unităţi americane să fie aduse în Europa pentru a descuraja orice tentivă de intimidare din partea Rusiei.

Generalul de Armată, Curtis Scaparrotti, comandantul trupelor NATO şi americane din Europa, a spus ziariştilor că după întâlnirea cu şefii de state majore din statele NATO va fi nevoie de tot mai multe resurse pentru acest scop.

Acesta a spus că tot mai multe trupe şi avioane de spionaj vor fi aduse în Europa și a a confirmat că Armata Americană pregăteşte transportul a 3.300 de militari şi a 2.500 de echipamente din Germania către ţările din Estul Europei.

Sursa: www.militarytimes.com

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.