Duminică, 24 Noiembrie 2013 15:36

Ion Ţiriac riscă puşcăria

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primaria Timisoara vrea sa sesizeze Parchetul pentru a intocmi dosare penale proprietarilor Abatorului din Complexul Studentesc. Potrivit opiniatimisoarei.ro, este vizata una din firmele omului de afaceri Ion Tiriac, care detine 50% din cladirea lasata in paragina.

Potrivit viceprimarului Traian Stoia, proprietarii s-au apucat deja de curatenie, dupa ce au fost somati si amendati. Era vorba insa ca repara si acoperisul cladirilor din Complexul Abator, insa nici urma de muncitori in ultimele saptamani pe acolo. Traian Stoia ameninta cu dosar penal proprietarii, in conditiile in care nu se apuca de reparatii. „Vom reveni si la pestii cei mari care au inceput sa curete Abatorul, dar s-au oprit inainte de a incepe reparatiile acoperisurilor. Eu i-am laudat ca s-au apucat sa curete, am fost obiectiv. La inceputul saptamanii viitoare vom avea o discutie cu Tiriac Holding. O sa-i abordam telefonic, urmatoarea masura nu mai e amenda, e dosar penal si pedepsele sunt de la 1 la 10 ani de inchisoare. Mai au sa repare acoperisul”, a declarat viceprimarul Timisoarei.

Edilul spune ca Abatorul, un complex de cladiri monument istoric, are 2 proprietari: o firma spaniola numita Goldale Real Estate si o firma din grupul Tiriac Holding.

Abatorul orasului de pe bulevardul Eroilor de la Tisa a fost construit intre anii 1904 – 1905, dupa planurile arhitectului Laszlo Szekely. Nu mai functioneaza ca si abator din 1989, iar din anul 1992 a fost lasat in paragina. Nimeni nu s-a mai ingrijit de cladirile care figureaza acum pe Lista monumentelor istorice ale Timisoarei.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.