Marți, 26 Noiembrie 2013 11:54

Băile Felix, în pericol. Află de aici de ce

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Staţiune de interes naţional, în pericol. Băile Felix, cunoscute în toată lumea pentru izvoarele de apă termală, riscă închiderea. Motivul: gazele de şist. Potrivit realitatea.net, Guvernul Ponta a aprobat exploatarea gazelor de şist în zonă. Hotărârea a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.

Potrivit hotărârii, guvernul a aprobat acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul 3 Băile Felix de către East West Petroleum Corporation, o companie canadiană cu operaţiuni în Statele Unite ale Americii, India, Noua Zeelandă şi Maroc.

Articolul 1
Se aprobă Acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 3 Băile Felix, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, în calitate de concedent, şi East West Petroleum Corp., în calitate de concesionar, prevăzut în anexa*) care face parte integrantă din prezenta hotărâre._____*) Anexa nu se publică, fiind clasificată potrivit legii.
Articolul 2
Acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 3 Băile Felix, aprobat potrivit art. 1, intră în vigoare la data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României.
SURSA: Monitorul Oficial Hotărârea Nr.887 din 14.11.2013

Aceeaşi companie a mai obţinut acordul guvernului pentru exploatarea gazelor de şist în perimetrele 8 Biled şi 7 Periam din judeţul Timiş.

Operaţiunile de explorare-exploatare încep odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

FOTO: garridotravel.ro

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.