Marți, 26 Noiembrie 2013 17:10

Braşovul candidează pentru organizarea Jocurilor Olimpice pentru Tineret

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul Brașovului George Scripcaru a anunțat marți, într-o conferință de presă, că reprezentanții Comitetului Olimpic și Sportiv din România (COSR) au trimis luni 25 noiembrie către Comitetul Olimpic Internațional (CIO), scrisorile de intenție cu privire la organizarea în anul 2020 la Brașov a Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret. Potrivit Agerpres, Scripcaru a precizat că din partea CIO vor veni în scurt timp detaliile despre următorii pași de parcurs pentru susținerea acestui demers.

De asemenea, edilul brașovean a arătat că a primit aprecieri din partea CIO și a comitetelor olimpice din țările europene privind modul în care a fost organizat Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), desfășurat în februarie la Brașov, precizând însă că, acum, ar fi condiții în plus de îndeplinit. „ Probabil că, după răspunsul primit marți va urma o vizită a reprezentanților CIO la Brașov pentru mai multe detalii, iar noi să ne angajăm la foarte multe lucruri pe care trebuie să le realizăm până atunci. Asta înseamnă baze sportive, infrastructură de transport, bază hotelieră care să corespundă acestor gen de competiții. Când vor veni le prezentăm ce avem, ce vom face, iar dânșii să evalueze și să ia o decizie”, a subliniat Scripcaru.

Edilul a mai spus că întrecerile s-ar putea desfășura în aceleași locuri în care s-a desfășurat și FOTE adică, Poiana Brașov, Predeal, Cheile Grădiștei-Fundata și Baza Olimpică de sărituri cu schiurile de la Râșnov.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.