Luni, 27 Iulie 2015 14:46

Grade contra donații, în Armata română. Cu cât vei putea să cumperi un grad militar

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un proiect legislativ inițiat de 32 de deputați de la toate partidele politice a stârnit mai controverse la nivel național. Inițiativa este gândită să vină în sprijinul Armatei, prin atragerea de fonduri, dar promite, la schimb, grade militare.

Potrivit propunerii, românii care vor dona Armatei câte 50.000 de euro timp de 12 ani vor primi, la final, gradul de general în rezervă. Per total, acest grad va costa, așadar, 600.000 de euro. Şi alte grade vor fi disponibile, pentru cei dispuși să plătească sume mai mici. Fondurile astfel obținute ar urma să fie folosite exclusiv la “finanțarea procesului de fabricație pentru tehnică de luptă și muniții aferente, în baza unei licențe de producție pre-existente (pre-achiziționate) de către România, respectiv MApN”, precizează proiectul. "Eu cred că statul român trebuie să asigure finanțarea Ministerului Apărării și că un asemenea proiect de lege cu donații pentru armată, sigur, e bun, orice inițiativă ... Încă nu am analizat-o, când va veni la minister pentru analiză ne vom exprima punctul de vedere. Armata României este cea mai apreciată instituție a statului român de către populație și consider că statul trebuie să facă eforturile necesare pentru finanțarea ei", a spus ministrul Mircea Dușa, referitor la această inițiativă legislativă. Și vicepremierul Gabriel Oprea a declarat luni că nu este de acord cu proiectul de lege care prevede acordarea de grade militare pentru persoane care fac donații către Armată.

 

   

1 comentariu

  • Link la comentariu munteanu mircea Marți, 28 Iulie 2015 07:22 postat de munteanu mircea

    Cred ca e o initiativa buna; ar trebui precizat, totusi, de mass-media, ca sunt grade onorifice; general in rezerva, nu e tot una cu general activ; deci nu vor primi comanda nici unei mari unitati; idem cu ceilalti ofiteri. Poate ca ar trebui sa se reintroduca "timbrul aviatiei" ce a functioant in perioada interbelica. Obligatoriu pe unele acte (cele de mostenirre, de exemplu), voluntar pe altele... si pe scrisori. Sau voi vreti ca armata sa ramina slab inzestrata? Deja incepe sa puta a GRU/FSB, pe aici!

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.