Luni, 24 August 2015 06:46

Propunerile de majorare a salariilor din Educație sunt discutate luni de Guvern și sindicate

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Luni are loc, la Guvern, o întâlnire pe tema propunerilor privind majorarea salariilor din Educație, la care sunt aşteptaţi să participe reprezentanţi ai sindicatelor, premierul Victor Ponta şi miniştrii Educaţiei, Finanţelor şi Muncii. Întâlnirea a fost anunţată de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Potrivit acestuia, Ministerul Educaţiei nu are alte propuneri privind creşterea veniturilor angajaţilor din sistem în afară de cele legate de proiectul Legii salarizării, transmise deja Ministerului Muncii.

Sindicaliştii spun că întâlnirea de luni nu ar fi trebuit să aibă loc, dar au solicitat-o pentru că Guvernul a făcut "o serie de erori". "Această întâlnire nu ar fi trebuit să aibă loc dacă lucrurile se derulau normal şi aveau loc creşteri salariale, etapizat, pentru tot sectorul bugetat. Dar prima greşeală pe care a făcut-o Guvernul a fost că a majorat indemnizaţiile demnitarilor, a urmat apoi creşterea pentru cei din Guvern, acum pentru sănătate. Ne aşteptam ca Legea salarizării să se aplice în acelaşi timp pentru toată lumea, dar lucrurile au luat-o razna", a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hancescu, potrivit Mediafax. El a amintit că, potrivit unui acord din 2014, încheiat de sindicatele din Educaţie cu Guvernul, până în anul 2017, salariile ar fi trebuit să crească cu 34 la sută.

Sindicaliștii au precizat că nu sunt împotriva majorării salariilor din Sănătate, dar că „era corect ca lucrurile să fie făcute la pachet, chiar dacă procentul de creştere ar fi fost mai mic în Educaţie”.

Hăncescu a spus că la întâlnirea de luni se va solicita găsirea unei soluţii pentru acordarea unei majorări de 10-15 la sută a salariilor din Educaţie. Astfel, având în vedere că dascălii au primit cinci la sută în plus în martie şi vor mai primi tot atât din septembrie, până la sfârşitul anului ar beneficia de o creştere apropiată de cea din Sănătate.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.