Joi, 06 Decembrie 2018 14:18

Guvernul menține salariul minim diferențiat numai pentru angajații cu studii superioare

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Guvernul menține introducerea salariului minim diferențiat, dar se pare că acesta nu va mai fi aplicat și în cazul angajaților care au cel puțin 15 ani vechime în muncă, ci doar pentru cei cu studii superioare și cel puțin un an vechime. Informația se regăsește într-un draft guvernamental publicat de presa centrală.

"Începând cu data de 1 ianuarie 2019, pentru personalul încadrat pe funcții pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime în muncă de cel puțin un an în domeniul studiilor superioare, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, fără a include sporuri şi alte adaosuri, se majorează de la 2.080 lei la 2.350 lei lunar, pentru un program normal de lucru de 167,333 ore în medie pe lună, reprezentând 14,044 lei/oră", se arată în proiectul de hotărâre care ar urma să fie adoptat de Guvern în ședința de vineri.

Începând cu data de 1 ianuarie 2019, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte în bani, fără a include sporuri şi alte adaosuri, la suma de 2.080 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 167,333 ore pe lună, în medie, reprezentând 12,43 lei/oră. Excepție va face categoria celor cu studii superioare, în condițiile descrise mai sus, ca va primi un salariu minim brut de 2.350 de lei/ lună.

 

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.