Joi, 14 Noiembrie 2019 10:52

Ministrul de Finanțe:  "Economia României, în ultimii trei de ani, a fost condusă după două bugete, după metoda lui Al Capone"

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a susținut, joi, prima sa conferință de presă de la instalarea în funcție, acuzând că economia României a fost condusă, în ultimii trei ani, după două bugete, după modelul Al Capone. "Economia României, în ultimii trei de ani, a fost condusă după două bugete. Un buget a fost cel prezentat în Parlament. A existat un al doilea buget, cu informaţii reale, folosit pentru finanţarea baronilor locali. Exact metoda folosită de Al Capone, care avea un registru  pentru fisc şi un registru pentru el. Cam tot ce am găsit aici a depășit cele mai pesimiste aşteptări. Situaţia reală nu era cunoscută şi nu era anticipată nici de partenerii internaţionali”, a declarat ministrul, anunțând că va sesiza organele abilitate în legătură cu această situaţie, apreciind că totul a fost "premeditat".

Cîțu a mai acuzat că bugetul naţional a fost transformat într-un instrument în slujba partidului,iar ”rectificările bugetare erau instrumentul”. ”La începutul anului, bugetul părea că era făcut ok, Rectificările bugetare direcţionau banii către partid. Dragnea şi Teodorovici ştiau de la începutul anului că banii nu ajungeau la investiţii”, a mai spus acesta, susținând că totul ar fi fost făcut cu complicitatea Comisiei de Prognoză.

Potrivit ministrului, ”OUG 114 a pus pe butuci cam şase sectoare din economie”.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.