Vineri, 30 Noiembrie 2018 13:03

Luminile de Crăciun se aprind vineri seară în Capitală

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Iluminatul festiv al Capitalei va fi aprins vineri seară. Sunt peste 9 milioane de beculeţe tip led şi elemente decorative unicat, între care şi avioane pe Bulvardul Aviatorilor, ii colorate, o imitaţie după Coloana Infinitului, împodobită cu instalaţii şi amplasată în Piaţa Universităţii, precum şi un brad format din mai multe coloane similare, amplasat în apropiere de Casa Presei.

Peste 9 milioane de beculeţe de tip led împodobesc Capitala anul acesta, iluminatul festiv urmând să fie aprins, vineri seară, în Piaţa Constituţiei, la ora 19.00, informează România TV. În acest an, o serie de elemente decorative sunt unicat, fiind dedicate Centenarului Marii Uniri, între acestea fiind o "Coloană a Infinitului", dar şi figurine pictate manual, care înfăţişează elemente tradiţionale din folclorul românesc, mai notează sursa citată.

Iluminatul festiv, care este dedicat Centenarului Marii Uniri, va fi aprins de către doi elevi olimpici (care au câştigat locul 1 la Olimpiada Naţională de Franceză şi locul 1 la Olimpiadă Naţională de Matematică).

CITIŢI ŞI:

CENTENARUL MARII UNIRI - Trei zile de sărbătoare dedicate României Mari, la Câmpina

Talmeș-balmeș în programul pregătit de Primăria Ploiești, la 100 de ani de la Marea Unire

Potrivit Companiei Municipale Iluminat Public Bucureşti, care a realizat acest proiect, aproximativ 9 milioane de beculeţe de tip led, cu 6 milioane mai multe decât în anii precedenţi (peste 700.000 de şiruri luminoase care, desfăşurate, au o lungime de 845 de kilometri) vor împodobi Capitala cu ocazia sărbătorilor de iarnă, iar traseul iluminatului festiv însumează peste 40 de kilometri de bulevarde şi străzi secundare, cuprinzând 72 de amplasamente din Bucureşti, mai notează România TV.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.