Sâmbătă, 01 Decembrie 2018 16:15

Jandarmii, huiduiţi la parada de 1 Decembrie din Capitală. Sute de persoane s-au întors cu spatele în timpul defilării

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Până acum câteva luni aflată printre cele mai de încredere instituţii publice din România, alături de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Armată, Jandarmeria traversează o perioadă deloc fericită din punct de vedere al imaginii, totul după modul în care a gestionat intervenţia în forţă de la mitingul derulat în Piaţa Victoriei pe 10 august. La aproape patru luni distanţă, de Ziua Naţională, într-un moment prin definiţie al unităţii, sute de români prezenţi la parada din Capitală au huiduit efectivele de jandarmi prezente şi s-au întors cu spatele, cu mâinile ridicate, în momentul în care acestea au defilat prin faţa mulţimii.

Peste 4.000 de soldați au defilat sâmbătă la București la parada de 1 Decembrie 2018 de la Arcul de Triumf care a marcat Centenarul Marii Uniri. Dând curs apelurilor care s-au răspândit pe Facebook înainte de paradă, în momentul în care au trecut mașinile Jandarmeriei, oamenii care asistau la defilare au început să huiduie și s-au întors cu spatele, notează Digi 24, care a surprins în direct momentul.

Gestul oamenilor se vrea a fi un protest față de intervenția în forță a Jandarmeriei la manifestațiile de la 10 august 2018, cunoscute și ca „protestul diasporei”, când sute de oameni au avut de suferit de pe urma gazelor lacrimogene și a intervenției disproporționate a forțelor de ordine, mai explică sursa citată.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.