Vineri, 23 Noiembrie 2018 12:26

Un militar a murit electrocutat în timpul pregătirilor pentru ceremoniile de 1 Decembrie, de la Alba Iulia. A fost sesizat Parchetul Militar

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Festivitățile de la Alba Iulia, pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri, se vor derula sub semnul unei tragedii. Un militar din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană “POTAISSA” din Turda, care executa o misiune în cadrul detaşamentului destinat debarcării tehnicii militare în gara Alba Iulia ce urmează să participe la Ceremonia militară de 1 Decembrie, şi-a pierdut viaţa vineri, în urma unui incident petrecut în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară. Potrivit MApN, în jurul orei 9.45, militarul a fost electrocutat de la rețeaua de înaltă tensiune a căii ferate. "Colegii au apelat serviciul de urgenta 112, iar a fața locului s-a prezentat un echipaj al SMURD, care a constatat decesul. O comisie a Diviziei 4 Infanterie «Gemina» va cerceta cauzele producerii accidentului, fiind anunțat deja Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj. Conducerea Ministerului Apărării Naționale, cea a Batalionului și colegii militarului își exprimă regretul pentru acest tragic accident și sunt alături de familia îndoliată", au transmis reprezentanții MApN.

Imaginile filmate de martorii oculari surprind momentul în care colegii militarului strigă disperaţi să fie oprit curentul. Potrivit unui martor, când militarul a ieşit din tancul aflat în convoi pe linia de cale ferată, s-a produs un arc electric şi s-a auzit "o bubuitură". "A fost aruncat ca o păpuşă", a spus, pentru Agerpres, o persoană care era de față la momentul producerii tragediei.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.