Duminică, 16 Decembrie 2018 10:20

MAI și STS obligate de instanță să plătească daune uriașe pentru că nu au reușit să potejeze viața unei femei ucise de fostul concubin

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Hotărâre istorică a unei instanțe din România. Curţea de Apel Târgu Mureş a decis, printr-o soluție care nu este totuși definitivă, ca MAI şi STS să plătească 150.000 de euro daune morale pentru lipsa de reacţie şi neluarea unor măsuri de protejare a vieţii, în cazul unei femei care a murit împuşcată de fostul concubin.

Potrivit deciziei Curţii de Apel Târgu Mureş, citate de Mediafax, mai multe instituţii ale statului, între care Inspectoratul General al Poliţiei Române, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale sunt obligate să plătească în total 150.000 de euro fiului şi părinţilor unei femei care a fost împuşcată în cap, de fostul concubin, cu o armă de vânătoare, în luna ianuarie a anului trecut.

Înainte de a fi ucisă, victima a depus mai multe plângeri împotriva bărbatului, în care susţinea că a fost ameninţată cu moartea. Cu toate acestea, autorităţile nu i-au protejat viaţa.

"Acel copil – care are acum 6 ani – are poate o şansă în viaţă. Nu ştiu dacă îşi va mai aduce aminte vreodată de mama sa, nu ştiu dacă va vorbi vreodată cu tatăl său, nu cred că banii pe care îi va primi de la stat o să îi schimbe viaţa cu totul. Dar ştiu că măcar, prin hotărârea Curţii de Apel Tg. Mureş, statul român şi-a cerut scuze. I-a oferit o sumă de bani care să îi ajute pe bunicii care îl cresc şi i-a oferit speranţă că poate va ajunge într-o ţară în care instituţiile se comportă responsabil”, a scris Radu Chiriţă, unul dintre avocații care au reprezentat în instanță familia victimei.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.