Vineri, 30 Noiembrie 2018 10:05

O fetiță de nici doi ani a murit de foame. Copila a fost hrănită doar cu lapte și ceai

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Caz cutremurător într-o comună suceveană. O fetiță de un an și 10 luni a murit, pur și simplu, de foame, copila fiind hrănită, se pare, numai cu lapte de vacă și ceai, scrie ziardesuceava.ro.

Daria s-a stins din viață luni seară, la Secția de Pediatrie a Spitalului municipiului Fălticeni, unde fusese internată după ce, cu mai puțin de trei ore în urmă, bunica acesteia sunase la 112 și ceruse ajutor pentru că micuța avea probleme de sănătate.

Copila a fost internată cu diagnosticul de „insuficiență respiratorie acută, anemie severă” și s-a stins din viață.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „ucidere din culpă”, iar cei de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Suceava au deschis o anchetă, însă verificările vin mult prea târziu pentru micuţa care a murit de foame. Daria era hrănită doar cu lapte de vacă și ceai, meniul extrem de slab cantitativ și calitativ. Copila a murit pur și simplu din cauză că nu a fost hrănită corespunzător.

Fetița în vârstă de un an și 10 luni a fost lăsată în grija tatălui de către mama sa, care a plecat la muncă în străinătate. Bărbatul locuiește în comuna Preutești și mai are doi copii, în vârstă de trei și șase ani, cu concubina sa, dar și o fată de 13 ani cu sora femeii, mai scrie sursa citată.

Copila de nici doi ani nu era înscrisă la medic de familie și nici nu apărea în evidențele DGASPC.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.