Miercuri, 13 Iunie 2018 16:01

România ajută Ungaria să construiască autostrăzi, în timp ce proiectele din țara noastră bat pasul pe loc

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În timp ce noi suntem pe ultimul loc în Uniunea Europenă la autostrăzi, vecinii unguri cumpără balast din România și dau zor să facă șosele noi. Mai au 20 de kilometri până la frontieră, unde ar trebui să fie punctul de întâlnire cu autostrada Bucuresti-Borș.

La noi, şantierul nu a înaintat şi nu vom face prea curând legătura peste graniţă. Însă e forfotă mare de camioane şi balastiere în apropierea Vămii Borş. Spre deosebire de noi, ungurii trag tare să termine la termen partea lor de autostradă. În ultimul an şi jumătate, de când au început să ia nisip, ciment şi pietriş din România, mii de tone de materie primă au ajuns în terasamentul autostrăzii maghiare.

Acelaşi balast ar putea fi folosit la autostrada Brașov-Borș, care ar trebui să facă joncţiunea cu partea maghiară chiar la graniţă. Deocamdată, însă, stadiul acesteia este ridicol. Din peste 600 de kilometri am realizat, cu zeci de amânări, şi licitaţii eşuate, puţin peste 100 de kilometri şi suntem pe ultimul loc în Uniunea Europeană la acest capitol de infrastructură.

Mai mult, ungurii vor acum să uşureze trecerea camioanelor cu pietriş prin vamă și au căzut de acord cu partea română să facă un punct de trecere special pentru transportul materialelor de construcţii. Deschiderea noului punct de trecere va însemna cel puţin dublarea cantităţii exportate zilnic.

Sursa: stirileprotv.ro

Foto cu caracter ilustrativ

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.