Vineri, 28 Septembrie 2018 12:28

Cum a reușit Primăria Cluj-Napoca să mai evite din ambuteiaje

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autobuzele şcolare, proiectul pilot al Primăriei Cluj-Napoca, s-au dovedit cheia care a eliberat traficul de sub presiune. Peste 200 de elevi ajung în fiecare zi la ore cu maşinile speciale, iar asta este bine şi pentru ei şi pentru oraş. Ambuteiajele s-au redus simţitor la orele de vârf, când mii de părinţi plecau cu autoturismele spre şcoli.

Demarat la începutul anului şcolar, proiectul, inspirat după modelul american, s-a dovedit deja un real succes. Dacă în prima săptămână microbuzele transportau 129 de elevi către şcoală, acum, numărul lor aproape s-a dublat, relatează Digi 24. Proiectul pilot se aplică deocamdată în două şcoli din zona centrală, dar autorităţile locale promit că numărul lor va creşte, mai notează sursa citată.

Cum părinţii nu-şi mai iau cu maşina copiii de la şcoală, ambuteiajele s-au redus simţitor în zona centrală a oraşului. Autorităţile locale estimează că cele cinci autobuze şcolare au scos deja din centrul oraşului între 300 şi 400 de maşini la orele de vârf, mai relatează Digi 24.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.