Marți, 02 Octombrie 2018 12:45

Val de retrageri ale preşedinţilor secţiilor de votare, înainte de referendum

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Val de retrageri ale preşedinţilor de secţii de votare din Bihor de la referendumul din 6-7 octombrie. 121 din cei 650 de preşedinţi de secţii din Oradea şi din judeţ au anunţat Biroul Electoral Judeţean că nu pot onora această sarcină, din motive personale.

Deja persoanele aflate pe listele de rezervă au fost notificate, pentru ca scrutinul să se poată desfăşura normal. Reprezentanţii Biroulul Electoral Judeţean spun că nu există niciun pericol ca activitatea în secţiile de votare să nu se desfăşoare normal sâmbătă şi duminică, dar că este pentru prima dată când un număr atât de mare persoane decide să se retragă înaintea scrutinului, notează Digi 24.

Fenomenul apare, evident, în foarte multe judeţe. În Arad, spre exemplu, în aproape un sfert dintre secţiile de votare a fost nevoie de o nouă tragere la sorţi, după ce aproximativ 100 de preşedinţi din rândul celor stabiliţi iniţial au decis să renunţe. Asta în condiţiile în care în judeţ sunt organizate 437 de secţii, potrivit Aradon. În Olt, unde, pe lângă referendumul naţional, oamenii sunt invitaţi să voteze şi cu privire la viitoarea denumire a judeţului, s-au retras 52 de preşedinţi, numai în primele două zile, din totalul de 379, potrivit Adevărul. În Sibiu au fost peste 150 de cereri de renunţare, în condiţiile în care aici există 373 de secţii, arată site-ul stiridesibiu.ro, care, citându-l pe preşedintele Biroului Electoral Judeţean, notează că este o situaţie nmaiîntâlnită, care pune în pericol procesul electoral. De asemenea, şi în Timiş au renunţat peste 150 de persoane, dintr-un total de peste 600 trase iniţial la sorţi, relatează Pro TV.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Câţi bani vor primi oamenii care vor sta în secţiile de votare la referendum

Vestea retragerii unui număr mare de preşedinţi de secţii vine tocmai în momentul în care se fac ultimele instruiri înainte de alegeri.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.