Joi, 08 Noiembrie 2018 11:23

Abuzurile de la Ploiești se repetă la Oradea? Conducerea unei liceu a fost demisă, după acuzații că elevilor li se aplicau ELECTROȘOCURI!

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conducerea Liceului Tehnologic Special nr. 1 din Oradea a fost demisă de ISJ Bihor după ce senatorul USR Vlad Alexandrescu a reclamat aplicarea de electroşocuri copiilor cu probleme psihice din internatul unității de învățământ şi lovirea acestora de către jandarmii de la pază, anunță Mediafax.

Abuzurile asupra copiilor sunt anchetate acum de organe abilitate. ”În urma verificărilor efectuate la Liceul Tehnologic Special Nr.1 Oradea, de către echipe de inspectori şcolari în mai multe rânduri, ultima având loc miercuri, Consiliul de Administraţie al ISJ Bihor a hotărât încetarea contractelor de management ale conducerii unităţii de învăţământ. Decizia s-a luat în urma unei evaluări manageriale şi administrative realizate la nivelul conducerii unităţii de învăţământ. În ceea ce priveşte informaţiile vehiculate în spaţiul public privind eventualele forme de abuz asupra elevilor din această unitate de învăţământ, precizăm că există anchete în desfăşurare coordonate de către organele abilitate”, au declarat reprezentanții ISJ Bihor, pentru Mediafax.

Cazul amintește de cel care a zguduit, zilele trecute, județul Prahova. O anchetă a scos la iveală că minorii cu probleme psihice de la un centru din structura DGASPC Prahova erau supuși unui tratament inuman de către angajați. Mai multe persoane au fost audiate, în urma descinderilor care au avut loc săptămâna trecută, și sunt cercetate în prezent, față de unele dintre acestea fiind luate măsuri preventive.

Citiți și:  ANCHETĂ LA CENTRUL DE PLASAMENT | 8 persoane au ajuns în arest la domiciliu şi alte două sub control judiciar

Dezvăluirile făcute de Vlad Alexandrescu, pe Facebook, sunt șocante:

"Există un liceu tehnologic pentru elevi cu nevoi speciale în Oradea numit George Barițiu. Copiii ce suferă de autism, de retard mintal sau alte afecțiuni psihice vin aici pentru că au nevoie de atenție specială și pentru a se putea integra mai ușor în societate. Acum câteva săptămâni a avut un loc un incident oribil în care un elev de la Arte și Meserii a obligat pe unul dintre copiii cu retard mintal să îi facă sex oral unui alt coleg cu probleme psihice. Totul în plină zi, în curtea liceului presărată cu camere video. Sesizarea a fost făcută abia după o săptămână, iar agresorul a fost arestat preventiv.

Ce face conducerea școlii? În loc să se preocupe de consilierea psihiatrică a victimelor ori să facă o anchetă pentru a vedea de ce elevii nu erau sub supravegherea profesorilor, primul lucru pe care îl face este să apeleze la Jandarmerie pentru a asiguta paza liceului. Așa-zisa «pază» a forțelor de ordine este asigurată doar noaptea și doar în internat.

Lucrurile nu s-au schimbat deloc în bine. Câțiva părinți mi-au scris că jandarmii care ar trebui să-i protejeze pe copii îi abuzează în cel mai teribil mod cu putință. Din relatările lor, jandarmii se comportă ca niște brute, intră în camerele copiilor, le aplică lovituri și îi electrocutează cu electroșocuri. Copii cu grave probleme psihice care în locul tratamentului unor specialiști, primesc lovituri și șocuri...

Iar asta este doar ce mi-au scris unii părinți până acum. Jumătate din elevii liceului special provin din centre de plasament. Ei nu au părinți care să-i ducă la spital, să vadă dacă sunt bine sau să le îngrijească rănile. Ei nu au nicio voce cu care să strige după ajutor. Fără sesizările părinților, ar rămâne în acest iad fără ca nimeni să știe de suferința lor.

Am făcut o plângere către Parchetul din Bihor și am sesizat Avocatul Copilului, Autoritatea Naționalâ pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție. Cei vinovați de aceste abuzuri trebuie să răspundă pentru faptele lor. Acești copii merită o viață normală, nu un tratament inuman"!

În cursul zilei de miercuri, Jandarmeria Bihor a transmis un comunicat de presă, cu o reacție oficială halucinantă în care igornă, de fapt, acuzațiile grave care-i sunt aduse:

"Referitor la informaţiile apărute în spaţiul public şi preluate ulterior de mass-media, cu privire la unele evenimente petrecute la Liceul Tehnologic George Bariţiu din Oradea, Jandarmeria Bihor face următoarele precizări:

Jandarmeria Bihor nu a fost solicitată şi nu a executat misiuni de pază la internatul Liceului Tehnologic George Bariţiu din Oradea, cu atât mai mult cu cât, Legea 550 din 2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române, cu modificările și completările ulterioare şi Legea 333 din 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protectia persoanelor, republicată, prevăd expres că Jandarmeria Română poate asigura paza unor obiective, altele decât cele aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, doar prin Hotărâre de Guvern.

În ceea ce priveşte informaţia apărută în mass-media, cu privire la incidentul petrecut în incinta aceluiaşi liceu în data de 5 octombrie 2018, menţionăm că Jandarmeria Bihor nu a fost solicitată şi nici nu a intervenit pentru rezolvarea acelui incident."

Sursa foto: Facebook/ Vlad Alexandrescu

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.