Luni, 03 Decembrie 2018 10:48

Aplicaţie pentru verificarea drumurilor judeţene în judeţul Cluj

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Drumarii din Judeţul Cluj scapă de o grijă. De acum, nu mai trebuie să meargă pe teren ca să identifice şoselele cu probleme, ci aşteaptă informaţii tot de la şoferi.

Consiliul Judeţean a dezvoltat o aplicaţie de mobil, prin care utilizatorii pot să sesizeze nereguli constate pe drumurile judeţene, prin uploadarea unor poze sau clipuri video.

„Lansăm pe site-ul CJ Cluj programul «Drumuri judeţene online», care oferă informaţii despre lucrările care se execută pe aceste drumuri judeţene, cu localizarea pe hartă, cine e executantul, valoarea lucrărilor şi perioada de execuţie a lucrărilor. De asemenea, dezvoltăm în premieră naţională o aplicaţie pentru telefonul mobil, cu aceste informaţii, dar în plus vom prezenta date despre starea drumurilor, cum este carosabilul, dacă este un drum blocat de zăpadă sau de inundaţii, care sunt conexiunile cu alte drumuri“, a spus Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean.

Aplicația dezvoltată de Consiliul Județean din Cluj are integrată o hartă interactivă. Șoferi care utilizează programul online pot alege un anumit drum și vor primi toate informațiile necesare despre lucrările de modernizare care sunt planificate sau în derulare.

Autoritățile dezvoltă acum aplicaţia si pentru telefonul mobil, cu informații suplimentare. Vor fi disponibile date despre starea drumurilor și circulația din zonă: spre exemplu, dacă este un drum este blocat de zăpadă sau de inundaţii.

În plus, aplicaţia permite utilizatorilor să sesizeze nereguli constate pe drumurile judeţene și să încarce poze sau filmări.

Sursa: Digi24

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.