Miercuri, 12 Decembrie 2018 13:55

Incendiu puternic la Pata Rât, lângă groapa de gunoi a Clujului. 12 oameni au rămas fără adăpost

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

12 persoane, dintre care 6 copii, au rămas fără adăpost în urma unui incendiu izbucnit în noaptea de marţi spre miercuri care a distrus barăcile în care locuiau, în zona Pata Rât, în vecinătatea gropii de gunoi a municipiului Cluj-Napoca.

Pata Rât este locul pe care se află amplasată rampa de gunoi a municipiului, denumirea locului provenind de la satul învecinat, Pata, iar autorităţile estimează că aici locuiesc, fără forme legale şi în adăposturi improvizate, aproximativ 1.500 de romi, unii dintre ei evacuaţi din Cluj. Un incendiu puternic a izbucnit noaptea trecută, în zona Colonia Nouă, flăcările mistuind în totalitate cinci barăci şi afectând alte patru. Primele informaţii arată că incendiul ar fi pornit de la o lumânare nesupravegheată, lăsată aprinsă lângă materiale combustibile.

"Pompierii au luptat cu flăcările în condiții vitrege, locuințele fiind situate foarte aproape una de cealaltă, iar temperaturile scăzute au înghețat apa folosită pentru stingere ce se scurgea pe căile de acces. Intervenția a fost sprijinită de forțe din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean,a Inspectoratului Județean de Jandarmi, a Poliției locale și reprezentanți ai Primăriei Cluj-Napoca și ai Serviciului Voluntar Pentru Situații de Urgență din cadrul acesteia. Din fericire, ca urmare a acestui eveniment nu au rezultat persoane rănite”, au transmis reprezentanții ISU Cluj.

(Foto: stiridecluj.ro)

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.