Miercuri, 06 Martie 2019 09:24

Elevii unui liceu pentru deficienţi de auz, învăţaţi să programeze de firme IT

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un grup de 30 de elevi ai Liceului de Deficienţi de Auz Cluj-Napoca sunt învăţaţi programare de voluntari de la firme de IT. Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui proiect lansat de un ONG pe educaţie, tehnologia având scopul de a le deschide noi oportunităţi în viaţă, inclusiv în ceea ce priveşte cariera profesională.

Adelina Venter, specialist marketing în cadrul Asociaţiei „Cartea Daliei”, a declarant că prin intermediul cursurilor de programare elevii îşi dezvoltă abilităţile digitale şi aptitudinile tehnice, aceştia fiind pasionaţi de arta digitală.
„Iniţiativa a pornit din dorinţa de a rezolva o problemă existentă în comunitate, iar în cazul copiilor cu deficienţe de auz nu sunt bariere create de comunicare ci de faptul că aceştia nu primesc o educaţie corespunzătoare şi adecvată nevoilor lor. Ne-am dat seama că tehnologia este cea care le poate deschide noi oportunităţi spre o viaţă profesională şi spre o integrare socială. Prin intermediul cursurilor de programare, ţinute de voluntari o dată pe săptămână, 30 de elevi din clasa a III-a până la a VIII-a de la Liceul pentru Deficienţi de Auz Cluj-Napoca îşi dezvoltă abilităţile digitale şi aptitudinile tehnice. Elevilor li se dau explicaţii, se creează o anumită animaţie, un anumit personaj, iar la final vom organiza un hackathon, pe echipe. Copiii sunt pasionaţi de arta digitală şi ne dorim să realizăm o activitate care să cuprindă această parte pentru ei”, a declarant Adelina Venter pentru mediafax.ro.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.