Duminică, 18 Noiembrie 2018 13:09

Tablou deosebit de valoros, semnat de Picasso, descoperit îngropat în Tulcea

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii DIICOT au declanșat o investigație pentru a descoperi împrejurările în care un tablou semnat de Picasso, a cărui valoare este estimată la aproape un milion de euro, a fost găsit în județul Tulcea. Este vorba despre o lucrare dintr-un lot de șapte care au fost furate, în 2012, de un grup de români, de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam.

"Aseară, două persoane, de cetățenie olandează, s-au prezentat la Amabasada Olandei, din București, cu un tablou. Acestea au precizat faptul că au găsit tabloul, pe teritoriul României, anunţând despre acest fapt autorităţile olandeze. DIICOT investighează împrejurările în care un tablou semnat Picasso valorând aproximativ 800 mii de euro a fost găsit sâmbăta seara, pe raza judeţului Tulcea. Tabloul care face parte dintr-un lot de 7 opere sustrase  în anul 2012 dintr-un muzeu olandez se afla în custodia autorităţilor romane şi urmează să fie expertizat. Atașatul de afaceri interne din cadrul Ambasadei Olandei a anunțat autoritățile române, iar, la acest moment, o echipă formată din procurori D.I.I.C.O.T. și polițiști ai Direcției de Investigații Criminale - I.G.P.R. efectuează cercetări, pentru lămurirea tuturor aspectelor (audierea persoanelor, cercetarea locului în care au afirmat cele două persoane că au găsit tabloul, expertize criminalistice). Precizăm că cei 6 inculpaţi români acuzaţi că în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012 au sustras 7 tablouri semnate printre alţii, de Pablo Picasso, Henri Matisse şi Claude Monet de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam au fost condamnaţi definitiv pentru săvârşirea infracţiunilor reţinute în sarcina lor", se arată în comunicatul transmis duminică, de DIICOT.

Tabloul ar fi fost găsit de Mira Feticu, o scriitoare olandeză de origine română care, în 2015, a publicat un roman inspirat din povestea furtului celor șapte tablouri. Aceasta a povestit, potrivit News.ro, că ar fi primit o scrisoare anonimă, în limba română, în care primea indicații către locul în care s-ar afla tabloul, iar la adresa respectivă a și găsit lucrarea, "Cap de arlechin", de Picasso, într-un pachet învelit în plastic și asuns sub o piatră.

Cele întâmplate sunt cu atât mai surprinzătoare cu cât mama unuia dintre inculpații condamnați pentru furtul tablourilor le-a spus anchetatorilor că a îngropat tablourile în curtea unei case părăsite, apoi le-a scos şi le-a îngropat în cimitirul din apropierea casei sale, iar în final, după ce la locuinţa sa au avut loc percheziţii, le-a dezgropat şi le-a ars în soba locuinţei sale din Carcaliu.

Sursa foto: news.ro

 

 

 

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.