Joi, 29 Noiembrie 2018 15:11

Acuzații grave la o grădiniță din Buzău. O fetiță ar fi fost dată afară de la serbare, pentru că părinții nu și-au permis să-i cumpere costum popular

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O fetiţă în vârstă de numai patru ani ar fi fost dată afară de la serbarea organizată la grădiniţă pentru că nu avea costum popular. Cel puțin așa acuză părinții, care au reclamat cele întâmplate și la Inspectoratul Școlar, potrivit observator.tv.

Incidentul ar fi avut loc la la grădiniţa din comuna Cochirleanca, judeţul Buzău, unde educatoarele au organizat, împreună cu cei mici, o serbare cu prilejul Centenarului Marii Uniri. Una dintre fetiţe, în vârstă de patru ani, nu ar fi fost primită de educatoare la serbare pentru că nu avea costum popular.

Părinţii copilei nu şi-au permis să cumpere un astfel de costum, însă nu au crezut că fiica lor va fi dată afară de educatoare.Fetiţa nu a fost primită la serbare, iar părinţii, extrem de revoltaţi de gestul educatoarei, au făcut o plângere la Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, scrie sursa citată.

Povestea a ajuns și pe rețelele de socializare, unde a stârnit valuri de reacții negative la adresa cadrului didactic acuzat că a luat o astfel de decizie. Acum, părinții se tem că micuța ar putea rămâne cu traume în urma acestui incident nefericit, mai ales că îşi dorea foarte mult să recite o poezie la serbare.

ISJ Buzău a declanşat o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor în care fetiţa a fost dată afară de la serbare, iar reprezentanții Inspectoratului Școlar susțin, potrivit sursei citate, că fetiţa nu ar fi fost dată afară de la serbare, ci nu ar fi fost selectată de educatoare într-un cerc metodic pentru un program artistic. Potrivit inspectorilor, numai 14 copii din 40 ar fi luat parte la acest program artistic.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.