Miercuri, 05 Decembrie 2018 13:59

Reacția dascălilor grădiniței acuzate că a exclus un copil de la serbarea de 1 Decembrie deoarece părinții nu ar fi avut bani să-i cumpere costum popular

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reprezentanții untății de învățământ implicate în scandalul izbucnit la finalul săptămânii trecute au transmis un punct de vedere, în urma acuzațiilor lansate de părinți. Aceștia detaliază, practic, explicațiile oferite încă de la momentul respectiv de Inspectoratul Școlar Județean Buzău. Aceștia susțincă nu a fost vorba despre o serbare, ci despre un crec la care au luat parte doar câțiva copii din grădiniță, iar fetița ai cărei părinți au lansat acuzațiile absentase înaintea evenimentului și nu a venit la activități nici în ziua următoare.

Citiți și:  Acuzații grave la o grădiniță din Buzău. O fetiță ar fi fost dată afară de la serbare, pentru că părinții nu și-au permis să-i cumpere costum popular

"În data de 22 noiembrie 2018 Grădinița cu Program Normal Cochirleanca a găzduit ședința Cercului pedagogic al zonei Cochirleanca. Aceasta activitate este planificată in graficul activităților  Cercurilor metodice aprobat de ISJ Buzău.

Cercul metodic  a avut ca temă »Evenimentul zilei-din 100 de ani de istorie a românilor«, activitatea desfășurându-se sub formă de « masă rotundă» , fără activitate cu copiii. În acea zi nu s-au susținut activități cu copiii.

La activitatea cercului metodic au participat un număr de 31 de educatoare, din grădinițele următoarelor comune: Racovițeni, Fundeni-Zărnești, Poșta – Câlnău, Vadu-Pașii, Săgeata, Robeasca și Cochirleanca.

Invitații au fost întâmpinați de un grup de copii de la toate grupele din grădiniță. Momentul intâmpinării a constat in primirea invitaților cu pâine și sare și cântarea unei strofe dintr-un cântec popular. Nefiind serbare,nu s-au recitat poezii și nu au fost  alte momente artistice.

Acest grup de copii a fost format dintr-un număr de 14 copii de la toate grupele dintr-un total de 52 de copii ai grădiniței.

Din grupa mijlocie, de unde este și fetița care a apărut in reportaj (reportajul difuzat inițial de presa locală din Buzău - n.r.), au fost doar  4 copii, dintr-un număr de 16 copii ai grupei.

Copilul domnului V. nu a făcut parte din acest grup de primire al invitaților deoarece a lipsit de la programul gradiniței câteva zile înainte  precum și a doua zi după ședința Cercului metodic revenind la program în data de 26 noiembrie 2018. Domnul Văduva a motivat că în această perioadă, fetița dânsului a fost răcită, având și alte probleme medicale.

Având in vedere că nu a fost serbare, nu s-au recitat poezii  și nu au fost alte moment artistice, cele relatate in reportajul respectiv, precum și în știrile apărute pe diverse site-uri de știri sunt neadevărate", se arată în punctul de vedere al directorului Dumitru Benone Siriu, de la Școala Gimnazială ,,Ion Roșca” Cochirleanca.

Acesta mai spune că "doamna educatoare despre care se face referire este titulară avănd o vechime în învățământ de peste 30 de ani din care 28 de ani in Gradinița cu Program Normal Cochirleanca. În toată această perioadă doamna educatoare nu a avut nicio reclamație și nu a fost cercetată disciplinar".

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.