Vineri, 08 Martie 2019 10:11

Ingineri RAR Dâmbovița trimiși în judecată, după ce ar fi pretins bani și produse ca să elibereze acte pentru  autoturisme, fără constatarea defecțiunilor tehnice

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Direcția Generală Anticorupție - Dâmbovița a anunțat că procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a următorilor mai multor ingineri de la RAR Dâmbovița: S.S., pentru săvârșirea în concurs a șase infracțiuni de luare de mită, P.C.V., pentru săvârșirea în concurs a patru infracțiuni de luare de mită, T.C.F., pentru săvârșirea unei infracțiuni de luare de mită în formă continuată (3 acte materiale), A.L., cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea unei infracțiuni de luare de mită și S.M. – persoană fără calitate specială, pentru săvârșirea în concurs a două infracțiuni de trafic de influență.

"În urma activităților de cercetare penală desfășurate de ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Dâmbovița, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița și în baza ordonanțelor de delegare, s-a reușit probarea activității infracționale a inculpaților sub aspectul săvârșirii infracțiunilor sus-menționate, constând în aceea că, în cursul anului 2017, aceștia au pretins și primit sume de bani cuprinse între 50 și 300 lei, dar și foloase necuvenite constând în produse alimentare, în scopul verificării tehnice a autovehiculelor în vederea eliberării cărților de identitate și a certificatelor de autenticitate, etapă premergătoare înmatriculării, fără constatarea defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor verificate", precizează DGA.

Pe 29 ianuarie, ofițerii de poliție judiciară ai D.G.A. – S.J.A. Dâmbovița, sub coordonarea procurorul de caz, au efectuat cinci percheziții domiciliare și au pus în executare 14 mandate de aducere cu sprijinul D.G.A. – Structura Centrală și Serviciile Județene Anticorupție Argeș, Prahova, Giurgiu, Teleorman și Vâlcea. De asemenea, în cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor sume de bani, respectiv 373.122 lei, 2.300 euro și 160 lire sterline în vederea confiscării speciale și a confiscării extinse.

În cauză, s-a beneficiat de sprijinul specialiștilor din cadrul D.G.A. – Structura Centrală, I.G.P.R.-Direcția de Operațiuni Speciale și Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița.

Sursa foto: gazetadambovitei.ro

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.