Luni, 04 Noiembrie 2019 11:21

Peste 1.200 de amenzi în primele nouă luni ale anului, pentru neacordare de prioritate, în Dâmbovița 

Scris de  Ioana Rădulescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

IJP Dâmbovița a prezentat un bilanț al evenimentelor rutiere și sancțiunilor acordate pe fondul neacordării de prioritate pietonilor sau altor autovehicule. Două persoane și-au pierdut viața în accidente produse din această cauză.

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat  în Dâmbovița, de la începutul anului, 1.058 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea părții carosabile. Alți 204 șoferi au fost amendați pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor care aveau acest drept.

Din nefericire, în județ, ca de altfel și la nivel național, nerespectarea regulilor de circulație privind acordarea priorității de trecere a reprezentat una dintre principalele cauze generatoare de accidente de circulație la nivelul județului. 81 de accidente de circulație s-au produs în astfel de circumstanțe, iar 11 dintre acestea au fost catalogate drept grave, soldându-se cu decesul a două persoane, rănirea gravă a altor 10 și vătămarea corporală ușoară a patru victime. Alte 90 de persoane au fost rănite în urma celor 71 de evenimente clasificate drept "accidente ușoare", prin urmare vorbim, în total, de nu mai puțin de 114 răniți și doi morți, pe fondul neacordării de prioritate.

Cele 71 de accidente rutiere ușoare s-au soldat cu rănirea ușoară a 90 de persoane.

"Reduceți viteza și conduceți cu mare atenție în zona locurilor special amenajate pentru traversare, a școlilor și pe drumuri publice fără trotuar din interiorul localităților. Nu staționați în zona trecerii de pietoni pentru a nu bloca vizibilitatea celorlalți șoferi! Acordați prioritate de trecere pietonilor angajați în traversare și autospecialelor cu regim de circulaţie prioritară care au în funcţiune semnalele luminoase şi acustice", le recomandă șoferilor polițiștii dâmbovițeni.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.