Vineri, 09 Noiembrie 2018 12:27

Smart City: Operatorul de transport public din Craiova trece la sistemul de cartele electronice

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reprezentanții RAT Craiova  vor pune în aplicare conceptul „Smart City”, al cărui scop este înlocuirea biletelor şi abonamentelor pe suport de hârtie, cu tichetele sub formă de cartelă.

Operatorul de transport în comun doreşte ca sistemul să fie introdus, pentru început, în 75 de mijloace de transport, urmând ca într-o a doua etapă să fie extins la alte 27 de vehicule, informează craiovaforum.ro. Conducerea societăţii a mai anunţat că, timp de aproximativ un an, sistemul inteligent de tarifare şi cel clasic vor merge în paralel.

„Acesta este primul pas în implementarea, pe mijloacele de transport în comun, a ticketing-ului. Pentru început, vor fi 75 de mijloace de transport în comun dotate cu acest sistem, dar urmează alte 15 autobuze şi 12 tramvaie care vor intra în acest program. Trecerea, procedura în sine, nu va fi foarte simplă, de aceea, până când lumea se obişnuieşte, se va merge în paralel, între 10 și 16 luni, cu ambele sisteme”, a declarat Marcel Tănăsescu, administrator al RAT SRL Craiova. La rândul său, administratorul public al Craiovei, Sorin Manda, a declarat că, pe lângă introducerea noului sistem, se doreşte şi extinderea transportului public în toată zona metropolitană, mai notează craiovaforum.ro.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.