Luni, 03 Decembrie 2018 14:13

CNAIR a semnat contractele pentru primele tronsoane din drumul expres Craiova-Piteşti, la preţ de autostradă, dar mult mai îngust

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Compania de Drumuri a semnat contractele de realizare a 57 de kilometri între Craiova și Slatina, parte a unui drum expres care va ajunge la Pitești. Prețul plătit de stat este peste cel pentru autostradă, deși drumul expres va fi cu 20% mai îngust, arată jurnaliştii de la Digi24.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat, luni, că directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, a semnat, la Craiova, primele trei contracte pentru proiectarea şi execuţia a trei loturi ale drumului expres Craiova – Piteşti, valoarea totală a celor treI contracte fiind de 1,812 miliarde de lei (389 milioane de euro), fără TVA, pentru realizarea a 57,55 kilometri.

Cele trei contracte semnate astăzi vizează construcţia a două tronsoane ale drumului expres. Tronsonul 1, lung de 17,7 km, are ca punct de început desprinderea din varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova (unde este prevăzută amenajarea unui nod rutier), iar ca punct final limita judeţelor Dolj cu Olt. Acest tronson traversează teritoriile administrative ale următoarelor localităţi: Craiova, Gherceşti, Pieleşti şi Robăneşti, informează Digi 24. Compania care va realiza proiectarea şi execuţia tronsonului 1 este Tirrena Scavi din Italia, iar valoarea contractului este de 358,179 milioane de, fără TVA, avand un cost/km, estimat de CNAIR, de 4,3 milioane euro, fără TVA.

Tronsonul 2, lung de 39,85 km, format din două loturi, are ca punct de început limita dintre judeţele Dolj şi Olt, iar punctul final este în apropierea municipiului Slatina, la intersecţia cu DN 65B, în zona localităţii Valea Mare. Proiectarea şi execuţiaa tronsonului 2 - lotul 1 vor fi realizate de asocierea SA&PE Construct - Spedition UMB - Tehnostrade - Consitrans, la valoarea de 661,452 milioane de lei, fără TVA. Totodată, contractul pentru tronsonul 2 - lotul 2, cu o valoare de 792,19 milioane de lei, fără TVA, va fi realizat de aceeaşi asociere, mai notează Digi24.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.